Нападателят на полицай в Казанлък, освен брадва, е имал и нож

3034
Нападателят на полицай в Казанлък, освен брадва, е имал и нож
Снимка: БГНЕС

Пореден инцидент, предизвикан от представители на малцинството, се разигра снощи в Казанлък. Полицаи спаси живота си, използвайки служебното си оръжие след като се отзовал незабавно на сигнал за битов скандал в ромска къща в квартал „Изток”.

Пиян мъж от ромски произход нападна с брадва полицейски екип, но беше спрян с два изстрела - единият със стоп патрон, а другият с боен куршум. Вторият куршум не е проникнал в корема на нападателя, а само го е ожулил. На местопрестъплението полицаите откриха и нож с острие, дълго 30 сантиметра, който притежавал нападателят.

Началникът на Криминална полиция в Казанлък Христо Петров обясни пред БГНЕС накратко цялата хронология на случилото се:

„Снощи в 20.40 часа в районното в Казанлък е получено съобщение от 12-годишен младеж, че в къщата, в която живеят в покрайнините на града, мъжът, с който майката живее на семейни начала, с брадва заплашвал останалите членове на семейството и нанасял поражения по къщата. На място е изпратен екип от районното управление, който като пристига вижда как към тях се отправя мъж, носейки брадва и отправяй закани към полицаите.

След като му се представят, те отправят разпореждане да преустанови действията си. Той не се подчинява и продължава движението си към тях. Следва изстрел във въздуха, но и това не предизвиква очаквания ефект. Мъжът продължава към тях с отправените заплахи, което налага произвеждане на втори изстрел спрямо лицето”, обясни Христо Петров.

Нападателят е задържан за 24 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение, като се очаква прокуратурата да поиска задържане под стража. Преди това е бил откаран в Спешна помощ за преглед, няма опасност за живота.

В Казанлък пиян нападна полицай с брадва

Полицай от Казанлък спаси живота си, прострелвайки пиян и развилнял се ром в корема около 21 часа снощи. Малко преди това на спешния ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com