X
 
 

Нетрадиционна елха от празни бирени бутилки украси централния парк на Стара Загора

1467 0
Нетрадиционна елха от празни бирени бутилки украси централния парк на Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора
Елха от 680 празни бирени бутилки ще краси до 27 декември старозагорския парк "5-и октомври". Иновативната тематична украса е по инициатива на местната пивоварна  с подкрепата на община Стара Загора и една от фирмите, рециклиращи отпадъци в България. Необичайното коледно дърво грейна снощи, на мястото, от което преди пет години започна старозагорския Бирфест. 

"Събитието в годините се разви и Градската градина стана тясна за всичките му почитатели, то откри своя естествен дом - парка до пивоварната, а тук е време да стартираме новата ни идея - Коледното дърво, първо и единствено в България“, каза ресорният заместник-кмет Красимира Чахова. 

Ще вдигат такса смет в Стара Загора? 

Предложение за увеличение на такса смет от януари следващата година е сред постъпилите за дневния ред на предстоящото заседание на общи...

„Може би се чудите защо е от стъклени бутилки? Искаме да напомним, че това е най-природосъобразният материал за опаковка. Купувайки бутилка за многократна употреба и консумирайки от такава, се грижите за природата“, разясни идеята за „дървото“ мениджъра на старозагорската пивоварна Ондрей Коуцки. 

За жителите и гостите на града има още изненада от компанията - срещу върната празна бирена бутилка, могат да получат пълна със специален персонализиран етикет. Между 6 и 8 и между 13 и 15 декември екипи от коледни елфи ще очакват желаещите в петъците от 16:00 до 20:00 часа, а в съботните и неделите от 12:00 до 20:00 часа. 

На „запалването“ на стъклената елха музикален поздрав със селекция от коледни песни отправиха музикантите от „Over ground brass band“ и приятели. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители