Нормално започна изборният ден в Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен

1248
Нормално започна изборният ден в Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен
Снимка: БГНЕС

С 318 имена намаляха избирателните списъци в Пловдив за балотажа, след като преди седмица бяха актуализирани.

В дните между двата тура на президентските избори към пълнолетните се прибавиха още 56 младежи. Групата на столетниците остана непоклатима - трима души. 307 041 избиратели в 16 РИК- Пловдив град могат да гласуват в 478 секции, 14 от тях в болници, старчески дом, затвора и следствието. В затвора и следствения арест списъкът на хората, които имат право да упражнят своя глас, е 205 души, предаде БГНЕС.

Без проблеми и нарушения започна изборния ден в Благоевградско

Без сигнали за нарушения и в спокойна обстановка започна изборния ден в област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на полицият...

Макар и да не се радват на голям успех, машините за гласуване също са на разположение в 20 секции, предимно в район Централен. Във всеки район на града има осигурени и подвижни секции за хората с увреждания, 180 души могат да се възползват от тази възможност. Най- малко желаещи има в район Източен. В 17 РИК - Пловдив - област, която на първия кръг показа по-висока активност от Пловдив - град, секциите са 1010, разположени в 437 места. Над 850 полицаи са заети днес с охраната им.

От 7:00 часа, когато започнаха работа изборните секции, дежурят и 34 прокурори, готови да приемат сигнали за изборни нарушения в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив - това означава областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Стара Загора и Хасково. Няма нарушения в деня на размисъл, ситуацията е спокойна, работата започна нормално.

Заради струпването на представители на секционни комисии при предаване на протоколите в Областна управа, където е 17 РИК, довечера хората ще бъдат предупреждавани да остават в автомобилите си, докато им дойде редът.

Изборният ден за президент на България във Варна започна. 410 000 души във Варненска област, от които 298 770 жители на морската столица, имат право на глас на балотажа за президентския вот, предаде БГНЕС.

Денят на истината: Цачева срещу Радев

На 13 ноември България ще избере нов държавен глава и върховен главнокомандващ, който ще оглави „Дондуков” 2. Останаха два...

Разкритите секции са 637, в община Варна броят им е 401. Временни изборни секции ще има в затвора, следствения арест, болниците „Св. Анна“, „Св. Марина“, Военноморска болница, АГ болница, както и в МБАЛ „Царица Йоанна“ в Община Провадия. Отпечатаните бюлетини за балотажа за Варненска област са 451 000, а в 19 секции ще може да се гласува машинно.

Изборният ден започна нормално и на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече без инциденти. В 7.00 часа днес, секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК.

В Плевен изборният ден също започна нормално. За осигуряване на охраната и сугурността на изборните секции при гласуването за президент и вицепрезидент са ангажирани 518 полицаи.

Две жалби за нарушения са постъпили в ЦИК в деня за размисъл

Денят за размисъл протича добре. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев. Той уточни, че са получ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com