X
 
 

Новият кмет на Павел баня положи клетва (СНИМКИ) 

1337 1
photo of Новият кмет на Павел баня положи клетва (СНИМКИ) 
Снимка: Областна администрация Стара Загора
Кметът Иса Бесоолу, 17-те общински съветници и 10 кметове на кметства от община Павел баня положиха клетва пред областния управител Гергана Микова. Тя поздрави новоизбраните представители на местната власт и връчи на кмета огърлицата - символ на местната власт.

Бесоолу благодари на съгражданите си за доверието и обеща да бъде кмет на всички павелбанци независимо от техния етнос, благосъстояние и политическа принадлежност. 

След церемонията най-възрастният общински съветник - досегашният кмет Станимир Радевски, пристъпи към изпълнението на следващата точка в  дневния ред - избор на председател на общинския съвет. 

От най-голямата група - на ДПС, която наброява 9-има души, предложиха за длъжността Милена Паунова от Политическа партия ГЕРБ, която се пребори за трима съветници в местния парламент.

Другата тричленна група - на БСП за България, издигна кандидатурата на Атанас Пъдев. Групата на ГЕРБ обаче предложи за председател името на Кръстьо Захариев, който беше и кандидат на партията за кметското място в общината. Захариев си направи самоотвод и за председателския пост останаха да се състезават Паунова и Пъдев. С 10 гласа "за", които Милена Паунова получи при тайното гласуване, тя ще е първата сред равни в общинския съвет на Павел баня през мандат 2019 - 2023.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...