Откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Стара Загора (СНИМКИ)

12191
Откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: Актуално

Ремонтираната лекоатлетическа зала над стадион “Берое” откриха днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

“Сигурен съм, че обновената зала ще бъде прекрасен дом за всички лекоатлети. Да слушате треньорите си, защото Стара Загора и България”, каза на треньори и състезатели от клуба по лека атлетика кметът Живко Тодоров.

В обръщението си министърът на младежта и спорта Красен Кралев подчерта, че без закрита писта не може да има добра целогодишна подготовка за лекоатлетите. “Надявам се, че успехите на старозагорската атлетика ще бъдат още по-големи”, и увери присъстващите, че от министерството ще помагат на всички начинания. Министър Кралев обясни, че старозагорският клуб по лека атлетика е добър пример, защото децата тренират в един клуб и треньорите не са разделени, както е в други градове.

Благодарности към спортното министерство, кмета общинската администрация и общинския съвет изрази Иван Колев, президент на Спортен клуб по лека атлетика (СКЛА) “Берое”, а след това заедно с министъра и кмета прерязаха лентата на обновената зала. 

Средствата за ремонта на закритата писта в размер малко над 490 хиляди лева са субсидия от бюджета на община Стара Загора. Ремонтиран е покривът на залата, секторът за хоризонтални скокове и е монтирано легенче на скочището за овчарски скок. Пистата за бягане е с нова настилка и са сменени осветителните тела в западната част на залата.

Съоръжението е изградено преди повече от 30 години. В него тренират атлетите от единствения в Стара Загора лекоатлетически клуб по „Берое”. През 2015-а кметът Живко Тодоров пое ангажимент и бяха осигурени средства за 7 газови конвектора. Те поддържат постоянна температура от 20 градуса, която позволява лекоатлетите да тренират пълноценно през зимата. Нейният ремонт е поредна подкрепа на общината за старозагорската лека атлетика. През 2013-а беше ремонтирана лекоатлетическата писта на стадиона, което даде възможност да се проведат Балканиадата през 2013 г. и Европейското отборно първенство през 2015 г., както и да се възстанови международният лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ през 2013 г.

На откриването днес присъстваха заместник областните управители Димитър Драчевхи Красимир Червилов, заместник-кметът Янчо Калоянов, общински съветници, спортисти, треньори и ветерани лекоатлети.

СКЛА "Берое" има 60 картотекирани състезатели и подготвителни групи. След приключването на зимните първенства, първи през май започват състезателите до 13 години, които ще участват в националния шампионат. Следнат държавните първенства в останалите възрасти, най-очакваното състезание е Международният лекоатлетически турнир "Самарско знаме".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

Върнаха новоизлюпено белоглаво лешоядче на родителите му (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора