X
 
 

Повече от пет хиляди именици в Стара Загора днес

889 0
Повече от пет хиляди именици в Стара Загора днес
Снимка: Актуално
Общо 5116 души празнуват имен ден днес в Стара Загора, сочи справка на Дирекция "Гражданско състояния" на общинската администрация. 2311 са старозагорците, които носят името Николай, 650 са господата с име Никола. Със съкратени варианти на името има 877 души, наречени Кольо, 8 - Колю, а 12 - Нико. 

Повод да бъдат поздравени и да почерпят имат 323 дами с името Николина, 165 Николинки и 320 с името Никол. 

В синьо-бяло грейна коледната елха в Стара Загора (СНИМКИ)

Стотици старозагорци се събраха на площада пред сградата на общината, където днес посрещнаха Дядо Коледа и беше запалена коледната елха...

Никулден е един от големите православни празници, посветен е на свети Николай Мирликийски, покровител на моряците, пътешествениците, банкерите и търговците. Днес народната традиция повелява на трапезата да рибни ястия най-вече - пълнени шаран. 

Храмов празник днес имат катедралният храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" и най-големият храм в местата за лишаване от свобода в България в Старозагорския затвор - "Св. Николай Чудотворец". 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...