X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Проектът за многофункционална спортна зала в Стара Загора - липсва ли важна информация?

1086
Проектът за многофункционална спортна зала в Стара Загора  - липсва ли важна информация?
Снимка: Личен профил във фейсбук
"Обект от първостепенно значение ли е „Многофункционална спортна зала Стара Загора“, която ще бъде изградена за 24 млн лв.? Този въпрос трябва да реши Общинския съвет след седмица.

Това решение се налага “Във връзка с високия обществен интерес на обекта и кратките срокове за провеждане на процедури за съгласуване и одобряване, свързани с него и издаване на Разрешение за строеж, е необходимо същия да се обяви за обект от първостепенно значение”

Избраха идейния проект за многофункционална спортна зала в Стара Загора (СНИМКИ) 

Идейният проект на колектив в състав проф. Валери Иванов, арх. Калоян Колев, инж. Цветан Георгиев и инж. Николай Милев събра най-висока...

Тъй като това е единственото посочено основание в предложението и за мен то не звучи нито ясно, нито като убедителен аргумент, зададох на арх. Грозева два въпроса:

1. На база какво е формулирано твърдението “Висок обществен интерес на обекта”? и

2. Какво налага “кратките” срокове за издаване на строително разрешение?

На първия въпрос не получих отговор.

Оказа се и, че не разполагаме с документална аргументация за „високия обществен интерес на обекта“ или тези документи не са предоставени на общинските съветници, за да вземем информирано решение", пише общинският съветник от групата на Възраждане Искра Михайлова във Фейсбук.

13 идейни проекта са постъпили за изграждане на многофункционална спортна в Стара Загора

13-те постъпили предложения в конкурса за идеен проект за изграждане на многофункционална спортна зала в парк „Артилерийски&ldquo...

"По отношение на втория: няма кратки срокове, които е наложително да се спазят, а явно зам.-кметът по строителството Янчо Калоянов и гл. арх. на Общината Виктория Грозева (като вносители) искат дейностите около спортната зала да се движат със скъсени срокове. Когато обектът е от „първостепенно значение“ с приоритет и СКЪСЕНИ СРОКОВЕ могат да бъдат одобрявани проекти, издавани разрешения за строеж, процедури за обществени поръчки. Същото важи при обжалвания.

Аз не съм сигурна, че искам обектът да се работи със скъсени срокове по обществените поръчки и при обжалвания. А вие?

---

ПП.

За да се направи инвестиция като тази, обикновено се изготвя бизнес план, който дава някаква прогноза за възвръщането на вложените средства и евентуалната печалба, която може да очакваме. Едно бизнес начинание става значимо, когато чрез неговия мениджмънт се създаде уникален продукт или услуга, предпочитан/а от много клиенти, и не на последно място - генерира се значителен приход.

Премиерът огледа терена, на който ще се изгражда многофункционална зала в Стара Загора 

Правителството вече е превело 4,5 милиона лева за проектирането на многофункционална зала в Стара Загора. Днес премиерът Бойко Борисов ...

Един обект като спортната зала, за която става въпрос, може да бъде обществено значим, когато намеренията, маркирани в бизнес плана му, се реализират, и дори резултатът надскочи очакванията, а мащабът на значението му е голямо – да кажем, не само за града, но и в национален мащаб, а защо не и международен. С една дума, тази зала е една спортна и културна арена на талант, хъс и дръзновение с – поне - национално значение.

Нека не забравяме, че проекцията на очакваната реализация, маркирана в един бизнес план, се базира всъщност на типична бизнес обстановка - такава, каквато в момента нямаме. Според МЗ „Пандемията от COVID-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб“, т.е., имаме огромна несигурност, включително по отношение на спорта и културните мероприятия на закрито.

Как ще се развие тази спортна зала в близките няколко години и дали ще оправдае очакванията към нея – кой може да каже? Очевидно не и вносителите на предложението, които не предоставят нито един съществен документ към предложението си."

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Последно в Актуално