С конкурс Стара Загора търси концепция за вторичен градски център

2228
С конкурс Стара Загора търси концепция за вторичен градски център

С конкурс община Стара Загора търси градоустройствена концепция за застрояване в територия, предвидена за вторичен градски център. Тя се намира западно от кв. „Три чучура – Юг“.

Концепцията трябва да включва изработване на подробен устройствен план – план за регулация и застрояване на имоти в местността „Курбанова чешма“ на Стара Загора.

Приемат се предложения за културния календар на Стара Загора

Предложения от културни организации, граждански сдружения, общински структури, работещи областта на културата и изкуствата, от отделни ...

Спечелилият първо място проектант ще получи 4000 лева, за второ място – 2000 лева, а за трето – 1000 лв.

Прогнозната стойност на договора, който ще се сключи със спечелилия в конкурса, е 50 000 лева без ДДС. Той ще е за предварителен и окончателен проект за ПУП-ПРЗ.

Припомняме, че са в ход и други конкурси за градоустройство в Стара Загора – единият е за изграждане на монумент „Център на Вселената“, а другият - за нова визия на Руския пазар.

6000 лева плаща местната управа за изработка на монумент с надпис „Център на Вселената“. 7000 лева пък е наградният фонд за идеен проект за нова визия и благоустрояване на Руския пазар с разширение на улица „Капитан Петко войвода“.

Идейният проект за Руския пазар, който бъде класиран на първо място, ще получи награда от 4000 лева, за второто място наградата е 2000 лева, а за трето – 1000 лева. Първенецът ще сключи договор с местната управа за работен проект на стойност 100 000 лева.

“Аул Бага-Тур” става на три години

С грандиозен празник ще отбележи третия си рожден единственият у нас “Аул Бага-Тур” на 28 октомври. Създаденият от Прабълг...

Община Стара Загора ще избира проект за монумент „Център на Вселената“, като за първо място е предвидена награда от 3000 лева, за второто място е 2000 лева, а за третото – 1000 лв.

Парите за наградния фонд са осигурени от ексдепутата от ГЕРБ Пламен Русев и бизнесмена Николай Далаков – собственик на винарска изба. Средствата са внесени по дарителската сметка на общината. Самото изграждане на знака с впечатляващ надпис е неин ангажимент.

Идеята хрумнала на Пламен Русев по време на многобройните му пътешествия по света. След като видял забитото колче в Аржентина с надпис "Края на света" и в Еквадор „Средата на света“, си казал: „Защо пък родният ми град да не е центърът на Вселената!?“.

Съгласен с твърдението, че центърът на Вселената е в Стара Загора е и директорът на обсерваторията в града, според който е твърде късно вече някой да го оспори, защото вече е патентовано.

Когато монументът бъде изграден, който мине през Стара Загора и се спре до него, ще получи сертификат за спомен, който ще удостоверява, че е бил в центъра на Вселената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора