X
 
 

Стара Загора става част от движението за защита на пчелите

2308 0
photo of Стара Загора става част от движението за защита на пчелите
Снимка: Pixabay
Днес, 15 май, дискусия в Стара Загора ще обсъжда проблемите в отглеждането на пчели, производството на пчелни продукти, как да бъдат подпомагани пчеларите и какви мерки могат да се вземат срещу фалшифицирането на меда.

Според статистиката пчелният продукт е в трето място в списъка на най-често фалшифицираните продукти в света.

Пчелар: Българският мед не се изнася в чужбина, защото при анализ излиза глифозат

Проблемите при пчеларите са отровите, които се използват в земеделието и това че никой не ги уведомява. Това каза пчеларят Ивайло Дочев...

В дискусията ще участват посланикът на „Медения меридиан” на Благотворителния фонд „Планетата на пчелите” Елена Ангелова и Елена Гришенкова от руската компания „Тенториум”. Стара Загора е домакин на форума по повод включването на града в световната карта на градовете, подкрепящи движението за защита на пчелите.

Ще станат известни и благотворителните инициативи, които се организират за Международния ден на пчелите - 20 май. По предложение на Словения, направено на 30-ата сесия на регионалната конференция на Организацията за земеделие и прехрана за страните от Европа и Централна Азия през 2016 година Организацията на обединените нации приема 20 май да се отбелязва като Международен ден на пчелите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 2 потребители