Стартира коледно-новогодишната програма на операта в Стара Загора

1476
Стартира коледно-новогодишната програма на операта в Стара Загора
Снимка: Държавна опера - Стара Загора

Със спектаклите на операта “Бохеми” тази вечер и на балета “Дон Кихот” утре започва коледно-новогодишната програма на Държавна опера - Стара Загора.

За най-малките зрители е подготвен специален спектакъл „Коледната мечта на Музичко“. Той ще бъде представен на 17 декември от 10:30 часа във фоайето на операта, а в следващите дни ще гостува в три детски градини - „Звездица“, „Детски рай“ и „Светлина“.

Музичко е пухкаво бяло мече, което обича да слуша музика и я търси в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина…

В „Коледната мечта на Музичко“ малчуганите ще присъстват на сбъдването на мечтата на музикалното мече да присъства на истински коледен концерт с коледни песни край коледната елха. Ще се запознаят с музикалните инструменти цигулка, виолончело и флейта. Пред тях ще танцуват и пеят малките артисти от Детско-юношеската студия за опера балет “Маргаритки“. Музикалното пътешествие на Музичко ще бъде заедно с Феята Нели и Граф Теодор (Нели Нечева и Теодор Петков, солисти на операта). С тях децата ще научат повече за нотите, за класическите танци… Зрителите на „Коледната мечта на Музичко“ ще посрещнат в края на концерт-спектакъла и Дядо Коледа.

Сценарият и режисурата на „Коледната мечта на Музичко“ е на цигуларката Красимира Георгиева от Трио „Реверанс“, която заедно с Цветомира Динева, флейта, и Павлина Димитрова, виолончело, са артист-оркестранти в Държавна опера - Стара Загора.

На 18 и 19 декември от 19 часа са коледните концерти със специален гост Васил Петров. Заедно с Йордан Тоновски джаз трио, джаз певицата Весела Морова и оркестъра на Държавна опера - Стара Загора, с диригент Владимир Бошнаков джаз легендата ще изпълни едни от най-красивите коледни класики, както и свои авторски коледни песни.

На 20 и 21 декември от 19 часа са представленията на жизнерадостния балет „Снежанка и седемте джуджета“, а входът за деца до 12 години е свободен. Ярките костюми в стил “Уолт Дисни”, пъстроцветни картини в комбинация с многообразие от танцови техники и с много настроение разказват любимата на малки и големи  приказка. Хореографът Силвия Томова е добавила доза хумор и ирония в персонажите на балета.

За трета поредна година на 31 декември от 18 часа Държавна опера - Стара Загора, представя новогодишен концерт. Тази година в него ще участват Тончо Токмакчиев и оперната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън, а режисьор Славчо Николов. Участват и солисти на старозагорската опера. Ще прозвучат популярни оркестрови пиеси, арии, дуети, ансамбли от опери, оперети и мюзикъли на Доницети, Бизе, Офенбах, Щраус, Калман, Лехар и др. Акцент в програмата е участието на балета на операта. В билета за новогодишния концерт е включен кетъринг, а с томбола ще бъде изтеглена награда за един от зрителите - СПА-уикенд за двама.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

Върнаха новоизлюпено белоглаво лешоядче на родителите му (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора