Връчиха наградите “Румен Камбуров” в Търговската гимназия в Стара Загора

12761
Връчиха наградите “Румен Камбуров” в Търговската гимназия в Стара Загора
Снимка: Aктуално

За пореден път възпитаници на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора получиха награди на името на дългогодишния учител по география в училището Румен Камбуров, който внезапно си отиде през пролетта на 2013 година.

Идеята за наградите е на двама възпитаници на училището - Георги Георгиев и Димитър Желев. Те научават късно за смъртта на любимия си учител, с когото не успяват да се простят. Спонтанно решават да учредят награда на негово име. Тя е парична и се връчва на празника на гимназията – 6 декември. По-късно към Георги и Димитър за осигуряването на средствата за наградата се присъединяват още двама ученици на Румен Камбуров - Желязко Динев и Диян Димитров. Решението за носителите на наградата се взема от педагогическия съвет на гимназията. Отличават се ученици за успешно представяне на състезания по география и природни науки и за общо отлично представяне в обучението, активна обществена дейност и участие в национални ученически състезания.

С над 3 млн. лева реконструират залата на Синдикалния дом в Стара Загора

Избраният изпълнител на строително-монтажните дейности по реконструкцията е „АЙ ЕМ СТАРА ЗАГОРА“, дружество по Закона за за...

Тази година носители на наградите са четирима единадесетокласници - Силвия Андреева, Живко Петков, Мирела Господинова и Стефан Колев. Силвия и Мирела са заели второ и трето място в XIV национален конкурс “Млад икономист”, а Живко и Стефан са първенци в областния кръг на олимпиадата по география и икономика. Наградите им връчиха Диян и Желязко.

“Г-н Камбуров беше от онази особена категория учители, които освен знаещи и можещи в собствената си насока и предмет, ни дават много други неща. Дават ни подготовка и ни учат как да се справяме в живота. Със сигурност в това, което съм днес и начинът, по който се е развил животът ми, той е оставил своя отпечатък”, споделя Диян Димитров. Той работи като икономист, общински съветник е и казва, че срещата с Румен Камбуров му е помогнала да избере какво да кандидатства след гимназията.

За Желязко Динев, който също е завършил икономика, но работи като журналист и е изпълнителен директор на телевизия ”Стара Загора”, срещата с Камбуров е “изключително предизвикателство и късмет”. “Той беше много интересен човек, страхотен учител. Успяваше да бъде приятел с учениците си”, казва той.

Още три предприятия в Стара Загора спряха работа заради високите цени на тока на свободния пазар

Още три предприятия - металообработващи те “Прогрес” АД, “Пресков” АД и “Хранинвест-ХМК” АД, в...

“Тази награда е най-малкото, което можем да направим, за да благодарим на Румен Камбуров и да съхраним духа му”, сподели Димитър Желев. Той е географ, минал e през учителската професия, а в момента е главен асистент в катедра „Ландшафтознание и опазване на природната среда“ в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

“Давайки тази награда, искаме възпитаниците на нашата гимназия да знаят, че има смисъл да си буден, да си инициативен, да ти пука за училището и за страната, в която живеем, както ни учеше г-н Камбуров”, обяснява пък Георги Георгиев, който е адвокат в престижна столична кантора.

На днешния празник в Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски” по традиция се проведе панаир на учебните тренировъчни фирми (УТФ) от различните профили. По този начин учениците се подготвят за бъдещото си участие в пазара на труда и се запознават с реалностите на професията, за която се обучават. “Пожелавам ви да сте здрави и да сте упорити, за да се множат успехите и да се обогатяват традициите и за да се съхрани чист духовният извор за бъдещите поколения”, поздрави учениците директорът Снежана Танева на тържеството за празника на училището.

Набира скорост кампанията “Подари коледна трапеза на пенсионер”

Вече са събрани доста пакетирани продукти и консервирани храни - боб, леща, ориз, макаронени изделия, чай, месни и рибни консерви, гото...

Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски” е основана през 1921 година и е най-старото професионално учебно заведение в региона. От неговите класни стаи са излезли хиляди професионалисти - банкери, счетоводители, финансисти, мениджъри. В момента в училището се обучават 669 ученици в седем профила. Образователно-възпитателните дейности се осъществяват в близко сътрудничество със звена на финансово-счетоводната практика, научни и културни институти, културно-информационните центрове на европейските страни. С тяхна помощ се осъвременява и модернизира учебно-материалната база. Успешно се реализира мащабен образователен проект с Република Австрия по специалностите Икономика и мениджмънт и Предприемачество и мениджмънт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора