Здравният министър откри пребазираната клиника по хемодиализа в Стара Загора

1716
Здравният министър откри пребазираната клиника по хемодиализа в Стара Загора
Снимка: УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"

Пребазираното отделение по хемодиализа на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора беше официално открита от министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и изпълнителния директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

Тя е е разположена в бившето отделение по физикална терапия и рехабилитация. На всички помещения е извършен цялостен ремонт. Подменена е отоплителната инсталация и е изградено независимо от централното отопление за пациентите, нуждаещи се от хрониодиализа, което прави секторът енергийно независим от останалата част на лечебното заведение. Ремонтът е на стойност 580 хиляди лева. Обзавеждането и оборудването на отделението е на стойност 23 000 лева. 

Неонатологичното отделение в Стара Загора има нов кувьоз

Модерен кувьоз получи днес, само ден след Бабинден, отделението по неонатология на Университетската многопрофилна болница за активно ле...

През следващите дни ще бъде обявена нова обществена поръчка за закупуването на още 8 нови хемодиализни апарата, средствата за които са осигурени от Министерството на здравеопазването.

„Всичко това стана възможно със съдействието на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов и на Министерството на здравеопазването. Надявам се ежедневната комуникация и разбирането между институциите да продължи и занапред, за да се развива университетската болница в Стара Загора“, каза проф. д-р Йовчев. Той допълни, че първото Отделение по хемодиализа в тогавашната Първостепенна болнца „Проф. д-р Стоян Киркович“ е създадено през 1977 г. и в сградата, в която се помещаваше до момента, не са извършвани ремонти. Новата база отговаря на всички стандарти за лечение на пациенти с бъбречни заболявания, които подлежат на хемодиализа. Тя разполага с 14 поста за лечение на пациенти с хронична и остра бъбречна недостатъчност.

„Изказвам благодарността си за усилията на проф. д-р Йовчо Йовчев и на г-н Емил Христов, затова че не спряха да търсят вариант пациентите, нуждаещи се от хемодиализа в област Стара Загора, да получат съвременните грижи, които заслужават“, заяви при откриването здравният министър и уточни, че подопечното му министерството е осигурило средства за дооборудването с апаратура на Клиниката по нефрология и хемодиализа.

„Благодарение на грижите и доброто управление на проф. д-р Йовчев, университетската болница от лечебно заведение със сериозен отрицателен финансов резултат вече трета поредна година завършва с печалба. Това са наистина изключителни усилия“, още министър Ангелов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

Върнаха новоизлюпено белоглаво лешоядче на родителите му (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора