X
 
 

Борисов: Над 200 училища в страната се ремонтират основно

1118 3
Борисов: Над 200 училища в страната се ремонтират основно
Снимка: Правителствена пресслужба
Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно с пътищата, мислим и за поколенията – да бъдат добре образовани, здрави и силни. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Търговище при инспекцията на ремонтните дейности на ОУ „Христо Ботев“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Обектът се изпълнява по финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ проект за обновяване на образователна инфраструктура. Борисов изтъкна, че в момента се работи по училища, които не са ремонтирани откакто са построени, строят се и детски градини. „Усещам голям подем в хората, които виждат, че се полагат големи усилия по тези теми“, добави Борисов. 

Борисов: "Хемус" между Буховци и Белокопитово ще e готова за година и 2-3 месеца

За година и 2-3 месеца ще се справим с този участък. Строителите са в готовност, тръгваме и в двете посоки – към Шумен и към Търг...

Министър-председателят отбеляза и подкрепата, която държавата е осигурила за ремонта на тренировъчния спортен комплекс в Търговище. Целево бяха отпуснати 850 000 лева. Сградата е строена в периода 1968 - 1975 г. и досега не е правен основен ремонт. В нея тренират над 450 деца и младежи.

Попитан от медиите кое е предизвикателството пред правителството в момента, премиерът отбеляза: „Опозицията най-малко ни притеснява, защото им давахме на няколко пъти властта, видяхме колко могат. Това упражнение го минахме два пъти, не виждам смисъл да се прави пак“. Борисов обърна внимание на ситуацията в съседни на България страни. „Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това и правим“, каза в заключение министър-председателят.

 

 

Борисов край Провадия: Хората да карат безаварийно, да не тестват новия път с високи скорости

С този път за близо 18 млн. лв. ще се облекчи движението, ще бъде по-комфортно и по-бързо, отбеляза премиерът Бойко Борисов на откриван...

Actualno.com

Етикети:

  • Да беше ги закрил! 3 Да беше ги закрил! преди 1 година Профил на трол?
    Ама трябва да се "усвоят" едни пари!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Абе,Тиква!Това с училищата е работа на кметовете!Ти къф го играеш? Образовани като теб,малоумен еднокнижник!Идват избори и почна да раздава нашите пари!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Па те само в софия са над 200! Ко толкоз се дуе Дебелия?
Последно в Актуално