Пътната обстановка в страната

6014
Пътната обстановка в страната
Снимка: БГНЕС

След около един час се очаква да отпадне забраната за движение на товарни автомобили по пътищата на област Силистра, съобщи дежурният в Областно пътно управление- Силистра. Към момента движението на леки автомобили се осъществява без ограничения. Пътните настилки са заснежени. 20 машини са обработвали и опесъчавали пътищата през ранните часове на деня. Регионалният министър Лиляна Павлова обаче предупреди, че днес може да бъдат затворени за движение всички пътища за всички автомобили в област Силистра.

Продължава обработването на пътищата в област Велико Търново, настилките са частично заснежени и хлъзгави. Опесъчени и обработени са главни пътни артерии в града. Въпреки това движението се извършва затруднено и автобусите се движат със закъснение до 10 минути. Времето е облачно, видимостта нормална.

Снегът затвори Троян-Кърнаре

Проходът Троян-Кърнаре е затворен за движение поради снегонавявания. Това съобщи за Агенция “Фокус” Габриела Стоянова, гово...

Прохода на Републиката е отворен за движение, не се допуска пеминаване на товарни автомобили над 10 тона през прохода Твърдица - Елена.

Заснежена и обработена е пътната настилка на прохода Шипка.  На път Кормянско-Малък Вършец-Крамолин при км 10 е забранено е движението на МПС с ширина по-голяма от 3.5 м /включително и товара/, заради стеснен участък при мост над река Крапец. Път Габрово-Дебел дял – в участъка от км 10 до км 13 е затворен за движение на МПС, поради пропадане на пътното платно. Обходният маршрут е през Гъбене и Музга.

Гъста мъгла, заледени и заснежени пътни участъци затрудняват движението по пътищата в област Кюстендил. В участъци от главните пътища в Кюстендилско се е образувала киша, останалите пътища са заледени, поради падналия дъжд. По данни на дежурния в Областно пътно управление, пътищата в Кюстендилска област са проходими при зимни условия. Пътните настилки са заснежени и хлъзгави.

Гъста мъгла има по автомагистрала „Струма”, от язовир Дяково до Благоевград. Заради мъгла видимостта е намалена почти в целия регион.

Водачите на моторни превозни средства трябва да се движат с повишено внимание. Няма постъпвали сигнали за закъсали автомобили, не са налагани временни ограничения за движението на моторни превозни средства.

АПИ не можа да отвори две ленти по пътя за София откъм Владая

Часове след като Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщи, че има две ленти на път І-1 /Е79/ в посока Перник – София от км 278...

В област Варна на места са пътните настилки са мокри и заледени. Заледени са предимно пътищата във високите части на областта и в общините Вълчи дол, Суворово и Ветрино. Няма затворени пътни участъци и въведени ограничения.

Пътищата в областта се почистени и опесъчени. Движението на автомобили трябва да се извършва с повишено внимание, съветват от Областно пътно управление.

Остава в сила ограничението за движение на тежкотоварни автомобили без ремаркета и полуремаркета по направления Доспат – Батак – Барутин, Сърница – Доспат и Гоце Делчев – Доспат – Борино, съобщиха от Областно пътно управление – Смолян. Въведена е забрана за движение на автомобили над 3,5 т през Пампорово. Всички пътища в областта са нормално проходими при зимни условия. В Смолян мъгла затруднява видимостта.

Ограничено е движението на МПС по път III-506 Горски извор-Караманци в област Хасково поради снегопочистване.

Слаб сняг вали на някои места в област Пловдив. Ограничено е движението на всички моторни превозни средства през "Троянски проход". Извършват се ремонтни дейности на асфалтовата настилка от началото до км 17 на пътя Поповица-Асеновград.

В последния празничен ден - вижте къде ще има трудности и улеснения в движението

Поради очаквания засилен трафик през последния почивен ден от новогодишните празници, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) предупреждав...

Призовават се водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост, за да се избегнат пътни инциденти. При км 28 и км 29 по пътя Асеновград-Смолян движението се регулира от светофарна уредба и се извършва в едната лента. Трафикът по пътя на 4 км след село Гълъбово се извършва само в едната лента, заради попълване с настилка на пропаднал от свлачище участък.

Пътят Шумен- Силистра е затворен за движение. Времето е облачно. Пътните настилки в област Шумен са мокри и на места заснежени. В 3.00 чaсa тази нощ пътищата в областта са били затворени за движение, но в 5:30 ч са вече отворени за всички видове моторни превозни средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com