X
 
 

Джокович призна, че е близо до края на кариерата си

3984 0
Джокович призна, че е близо до края на кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver
Световният номер 1 Новак Джокович отново посочи след победата си на Уимбълдън, че конкуренцията с Рафаел Надал и Роджър Федерер му помага да се развива и да играе най-добрия си тенис. Ноле в неделя спаси два мачбола и надви Федерер в пет сета в исторически петчасов финал. След мача Джокович все пак подчерта, че на първо място е неговото семейство, а тенисът далеч не може да се приеме като "задължение".

"Изглежда, аз съм все по-близо до Рафа и Роджър, но и те продължават да печелят турнири. Ние се допълваме един друг, заставяме се да растем и да се развиваме и все още да останем в тази игра. Тези две момчета са една от главните причини и досега да играя на това ниво. Фактът, че те написаха история в тениса също ме мотивира, вдъхновява ме да се старая да повторя това, което те са постигнали и дори повече", започна Джокович.

Джокович подчини Федерер във велик финал на Уимбълдън

Две от най-големите легенди в тениса - Роджър Федерер и Новак Джокович, изиграха велик финал на "Уимбълдън". Двубой, който едва ли ще ...

"Дали ще ми се удаде това, не знам. И работата не е във възрастта. Роджър ме вдъхновява с неговите постижения на 37 години. Всичко зависи от това колко дълго ще играя и дали ще имам шансове. Това зависи не само от мен, но и от други обстоятелства. Аз съм не само тенисист, но също баща и съпруг. Трябва да се отчете това. Нямам никакви задължения да играя тенис. Правя го, тъй като обичам това и имам поддръжката на най-близките хора в моя живот. Надявам се това да не се промени в следващите пет години", добави още той.

Какво още сподели Новак Джокович по отношение на Роджър Федерер - четете в този материал.

Actualno.com

Етикети: