Горчива загуба за Григор Димитров на четвъртфинал в Мелбърн

8628
Горчива загуба за Григор Димитров на четвъртфинал в Мелбърн
Снимка: Guliver/GettyImages

Наистина шокиращо – така се разви мачът от четвъртфиналната фаза на най-добрия български тенисист Григор Димитров, който загуби с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6 срещу британеца Кайл Едмънд. Загубата дойде абсолютно неочаквано и е изключително горчива предвид много силното представяне на Григор в предишния му мач срещу далеч по-сериозен съперник – Ник Кирьос. На всичкото отгоре до този момент българинът имаше само победи срещу британеца - две в два мача, а това се оказа и първа победа на Едмънд срещу противник от топ 10 в ранглистата.

Няма лесно – Димитров се увери в това за пореден път, след като още в първия си сервис гейм се изправи пред две точки за пробив. Първата Григор я спаси след брутално разиграване, типично за мъжкия тенис, при което Едмънд сбърка от форхенд в опита си да търси печеливш удар по правата, но при втората, след поредното дълго разиграване, българинът сбърка с много от сечен бекхенд и пробивът в полза на британеца стана факт. По-лошото е, че той затвърди пробива с гейм на нула.

Григор Димитров показа от какво е направен и обезличи Кирьос

Великолепна победа – само така може да се опише представянето на Григор Димитров срещу Ник Кирьос на осминафинала на Australian O...

Авансът на Едмънд обаче не се задържа много – Григор върна пробива за 3:3, след като сеченият бекхенд на българина започна да тормози много противника му и още при първата точка за пробив в полза на Димитров британецът изкара форхенда си по обратния диагонал доволно в аут.

За съжаление, обаче, проблемите на сервис на Григор не изчезнаха – при 4:4 той се вкара в ситуация 15:40, след дежурната вече двойна грешка и при втората възможност Едмънд успя да избяга на форхенда си от ретур и с мощен удар по правата взе директно точката, с което проби за 5:4 в своя полза.

Българинът не се даде без борба при сервис на британеца за сета – докара нещата до 15:40 след великолепно представяне от форхенд, но след това, и при двете точки, не направи нищо съществено, като особено във втория случай трябва да съжалява, заради директна грешка от сечен бекхенд ретур. Димитров стигна и до трети шанс да върне пробива, след бурна атака на мрежата, подготвена от порция страховити форхенди, но Едмънд залепи сервис на линията в отговор и в крайна сметка успя да спечели подаването си, с което взе и сета – 6:4.

Вторият сет, обаче, започна изключително позитивно за Григор – с ранен пробив, за 2:0, като сеченият бекхенд на нашето момче изнерви решаващо британеца и той сбърка още при първата по-голяма опасност. А веднага след това българинът съумя да навакса изоставане от 0:40 на свой сервис и с пет поредни точки да вземе подаването си и да поведе с 3:0 гейма.

По-солиден мач и победа за Григор Димитров в трети кръг в Мелбърн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра сравнително солиден трети мач на тазгодишния Australian Open и успя да победи с 6...

Какво се случи след това – НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Григор Димитров изпусна два мачбола и отпадна от 7-ия в света в Монте Карло (ВИДЕО)

Гришо взе двудневния си мач с Кецманович и се класира на 1/8-финалите в Монте Карло (ВИДЕО)

Новак Джокович посочи един турнир като цел №1 за 2024 година

Дъжд спря Григор Димитров да приключи Кецманович в Монте Карло (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com