Изненадите валят на "Роджърс Къп" в Монреал

6190
Изненадите валят на "Роджърс Къп" в Монреал

В изключително интересно състезание се превръща тазгодишния турнир Мастърс от серията 1000 в Монреал. През изминалата нощ в Канада се случиха един куп изненади, като почти нямаше мач, в който да липсва драма и напрежение.

Световният номер едно Новак Джокович беше поставен на сериозен тест от Денис Истомин, след като загуби първия сет, но в крайна сметка стигна до пълен обрат – 2:6, 6:4, 6:4. Ноле буквално проспа първия сет, в който узбекът го разнасяше по корта, но след това показа защо е първи в ранглистата, спечели втората част след един реализиран пробив в подаването на противника, а в решителния трети сет успя да спечели сервиса на Истомин при за 4:3 гейма, след като преди това двамата си размениха по един пробив в началото на сета и да вземе победата.

Григор Димитров записа успех на двойки в Монреал

Григор Димитров и неговият партньор на двойки Филип Колшрайбер от Германия започнаха с победа участието си на турнира от сериите "Мас...

Не по-малко интересен мач имаше и Рафаел Надал срещу една от изгряващите млади звезди в тениса – поляка Йержи Янович. Рафа спечели в два сета – 7:6 (6), 6:4, но спокойно може да се каже, че това стана само заради липсата на здрави нерви от страна на Янович във всеки един ключов момент на срещата. Всъщност Янович демонстрира хладнокръвие единствено при 5:4 за Надал в първия сет, когато спаси сервиса си от 0:40. След това полякът проби за 6:5 и изигра отвратителен сервис гейм, в който направи двойна грешка и пропусна лесен смач. В тайбрека пък поведе с 5:2 точки, но не удържа. Във втория сет Янович поведе с 3:0 гейма и след това спечели само още един гейм, допускайки няколко двойни грешки на свой сервис точно когато инициативата беше в неговите ръце.

Джокович и Надал са в едната половина на схемата, но в другата изненадите валяха една след друга. Довиждане на Монреал каза шампионът от „Уимбълдън” Анди Мъри, който загуби с 4:6, 3:6 от Ернест Гулбис. Латвиецът наказа пасивната игра на Мъри и слабия му втори сервис, който отдавна е проблем за шотландеца. Единственият позитивен момент за Мъри беше начинът, по който проби Гулбис във втория сет – след уникално разиграване и много здрава защита, но това беше само проблясък.

Канада обаче може да се радва на развитието на турнира досега, защото напред продължават двама представители на домакините, като вероятността някой от тях да стигне до финал е голяма. Звездата на Канада Милош Раонич записа много престижна победа над шампиона от Вашингтон Хуан-Мартин Дел Потро. Раонич се наложи със 7:5, 6:4 и излиза срещу Ернест Гулбис на четвъртфинал.

Голямата изненада обаче е номер 71 в света Васек Поспишил, който победи със 7:5, 2:6, 7:6 (5) Томаш Бердих. Поспишил вече отстрани Джон Иснър и Радек Щепанек, а на четвъртфинал излиза срещу Николай Давиденко. При победи на Раонич и Поспишил, двамата ще играят на полуфинал един срещу друг.

Григор Димитров с разочароващо представяне в Монреал

Първата българска ракета Григор Димитров отпадна още на старта на Мастърса в Монреал след загуба с 4:6, 4:6 от Марсел Гранойерс в двуб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com