Спонсорите на Джокович недоволни, Lacoste ще му поискат обяснения

13347
Спонсорите на Джокович недоволни, Lacoste ще му поискат обяснения
Снимка: Getty Images

Новак Джокович вече се завърна в Белград и спонсорите му, които до момента изчакваха дискретно развоя на събитията в Австралия, сега вече изглежда са готови да му поискат някои обяснения, пише Le Parisien.

Преди да подхванат този смущаващ разговор, спонсорите на Ноле предпочетоха да изчакат резултата от петте му сета срещу австралийските власти. След поражението обаче на световния №1 срещу австралийското правителство, икономическите партньори на сърбина вече не могат да мълчат.

Вижте как посрещнаха Новак Джокович в Дубай (ВИДЕО)

След близо десетдневния си престой в Австралия тенисистът Новак Джокович бе депортиран от континента, като по обяд българско време...

„След като този етап отмина, те не могат да продължават да мълчат, дори ако трябва да отправят някои завоалирани и предпазливи забележки", обясни в неделя Огюстен Пенико, заместник генерален мениджър на Havas Sports&Entertainment. Още повече, че спонсорите са изправени и пред силния отзвук от събитията в социалните мрежи. Ще се опитат ли да развалят договорите си със световния № 1, ще продължат ли да го подкрепят или временно ще преустановят комуникацията?

Сърбинът, който миналата година според Forbes спечели 26,3 млн. евро неспортни приходи (от общо 33,3 млн. евро), има куп международни спонсори. Освен Head (ракети), Lacoste (дрехи) и Asics (обувки), той е подписал още договори с Peugeot (автомобили), Hublot (часовници), Raiffeisen Bank (третата по големина банка в Швейцария) и Ultimate Kronos Group (UKG).

Първи реагираха Hublot. „Hublot ще продължи партньорството си със световния № 1 в тениса“, обяви швейцарският производител на часовници, който е в договорни отношения с него от миналото лято. Те добавиха още, че не могат да коментират нито едно негово лично решение.

Когато в понеделник се очакваше Джокович да кацне в Белград, от Lacoste направиха изявление, че искат да разговарят „възможно най-скоро“ с тенисиста. „Австралийските власти анулираха визата на Новак Джокович. В резултат на това няма да бъде възможно той да участва на Australian Open“, пише в прессъобщение на известната марка, която екипира играча още от май 2017 г. и чийто договор с него скоро трябва да изтече. „Възможно най-скоро искаме да говорим с Новак Джокович, за да направим равносметка на събитията, които съпътстваха присъствието му на австралийска територия.“

Новак Джокович: Ти ли излъга, куме, теб ли излъгаха?

Ако преди 3 години някой ми беше казал ... Тази приказка нали сте я чували? Сигурно сте я и писали по Фейсбук, Инстаграм, Тик Ток и къд...

Lacoste с удоволствие би си спестила емблемата й да се появява по снимки и видеоклипове, показващи шампиона, изгонен от Австралия. Също както и Head, които снабдяват с ракети мъжкия тенис в турнирите на Големия шлем в продължение на вече дванадесет години и чието лого също се появяваше непрестанно на неприятните видеа през последните дни.

Очаква се реакцията и на останалите спонсори на сърбина, който както стана ясно не възнамерява да прави публични изявления през идните дни. Дори и да стане муза и символ за антиваксърите, Джокович влачи сериозен товар след себе си. Големите компании, които го спонсорират, не могат да си позволят лукса да имат двусмислена позиция по отношение на ваксинацията. Доста повече от неуспеха му в сагата с австралийските власти, ще е от значение начина, по който той си представя бъдещето. Остава да разберем какъв ще е изборът на Ноле.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Стана ясен първият 1/2-финал на Мастърс турнира в Маями (ВИДЕО)

Григор Димитров - Карлос Алкарас: Кога и къде да гледаме 1/4-финала в Маями?

Карлос Алкарас: Григор Димитров е много труден съперник, трябва да покажа най-добрия си тенис

Гришо: Най-накрая, този турнир бе като криптонит за мен, чакам с нетърпение мача с Алкарас

Спорт по телевизията днес – 27 март 2024 г.

Вездесъщ Григор Димитров направи уникален обрат и си осигури мач с Карлос Алкарас (ВИДЕО)

Най-великият мач пойнт: Как Джокович отказа Вавринка в 5-сетов трилър (ВИДЕО)

Григор след 46-минутната победа: Не си спомням да съм имал толкова бърз мач (ВИДЕО)

Григор Димитров - Хуберт Хуркач: Кога и къде да гледаме 1/8-финала в Маями?

Гришо прегази германец експедитивно и чака силен, но удобен противник в Маями (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис