560 долара седмично изкарват наши студенти от бригада в Аляска

15447
560 долара седмично изкарват наши студенти от бригада в Аляска
Снимка: iStock/Guliver

Между 10 и 14 долара средно на ден изкарват студенти на бригада в Аляска, докато тези в по-непопулярните райони като Охайо – 9 долара. Така, ако работят по 40 часа седмично, в Голямата земя ще припечелват по 560 долара, а средноамериканския щат – 360 долара. Сумата, която заработват студентите, би била по-голяма, ако се захванат на втора работа или имат допълнителни часове, които се заплащат 1,5 долара над основната заплата. Това обясни Станимир Найденов, един от консултантите на изложение за студентски бригади в САЩ за лято 2019, цитиран от "Монитор".

Средно по 5000 студенти заминават всяка година да изживеят американската мечта. Едни отиват с цел да обиколят Щатите и да пазаруват, а други, за да изкарат пари за кола или да спестят за собствен бизнес. Сред най-популярните дестинации са Аляска и Кейп Код, където се изкарват най-много пари. В „Голямата земя“ най-често студентите си намират работа като камериери, в магазини за сувенири, ресторанти, в някой увеселителен парк. Тези, които имат добро ниво на английски език, съответно припечелват повече.

За втори път студенти на СУ организират конференция по химия и фармация

Студенти от Факултета по химия и фармация (ФХФ) на СУ "Свети Климент Охридски" организират за втори път Национална студентска конференц...

„Много отиват в Аляска, защото щатът е с високо ниво за заплащане, ниски наеми и няма къде да се харчат пари“, обясни Станимир. Кейп Код пък също е сред най-популярните дестинации в Масачузетс със стотиците си плажове и добро заплащане. „Това са малки градчета, в които се изкарват добри пари и не са далеч от Бостън и Ню Йорк, Ниагарският водопад е на 7 часа“, сподели консултантът.

По-високо е заплащането на хората, които работят с бакшиши, заради неписаното правило в Америка да се оставят 20% на сметката на сервитьора. Консултантът Елиза Григорова подчерта, че когато работодателят види, че се справяш добре, ти се дава възможност да се издигнеш и съответно да изкарваш повече пари.

По време на изложението студентите имаха възможност да чуят разясненията на представител на Консулския отдел на американското посолство в България. Три са важните неща, за да получат одобрение – хубави оценки (от 4-ки нагоре), взети изпити и добро владеене на езика. Експертите посъветваха студентите да не фалшифицират оценките си и това, че нямат право да внасят телефони, таблети, лаптопи вътре в Посолството. Те успокоиха обучаващите се в последна година, че визата им също има шанс да бъде одобрена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com