Ангел Джамбазки пред Actualno.com: Ще говорим с "Алтернатива за Германия" за промяна на ЕС

4183
Ангел Джамбазки пред Actualno.com: Ще говорим с "Алтернатива за Германия" за промяна на ЕС
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки даде кратко интервю пред Actualno.com след участието си в дискусията "Към изборите за ЕП 2019: ще успеят ли европейските политически партии да адресират приоритетите на гражданите и техните идеи за бъдещето на ЕС" в Дома на Европа в София. С него разговаряхме за европейската перспектива - както за България, така и в цялост.

Джамбазки посочи, че България има естествени съюзници в ЕС, на база на общи интереси.

Джамбазки вижда албанска опасност заради референдума в Македония

В края на седмицата братята ни край Вардар правят важен избор. Избират дали да премахнат границата и да пътуват свободно от Охрид до Че...

"По линия на защита на българските предприемачи, ние имаме общи интереси с Унгария, Полша, Румъния и някои ситуационни сближавания с прибалтийските държави.

По темата за защита на родния бизнес, миграцията и защитата на общите граници имаме общи гледни точки и добри връзки с т.нар. Вишеградска четворка и взаимодействия в лично качество с господин Курц и господин Салвини (бел. ред. - вицепремиерът на Италия и лидер на националистическата Северна лига). С тях ще водим разговори как трябва да променим ЕС, за да бъде по-достъпен, по-ефективен и по-малко разхитителен и бюрократичен. Ще водим разговори и с нашите приятели от "Алтернатива за Германия". Виждате, че те напипват пулса на обществените тревоги и основателно имат високи резултати на изборите. Време е за промяна в ЕС, за може той да бъде полезен. От своя страна, България трябва да гони собствения си национален интерес, защото всеки преследва своите цели", каза евродепутатът.

Джамбазки посочи и конкретните стъпки, чрез които това може да се постигне: "Необходимо е рязко съкращаване на броя на комисарите и въобще на комисиите, както и на сферите в които развиват дейност, ограничаване на федерализацията в някои сфери, където тя в вредна. Няма причина да има общи позиции в образованието, защото чрез това ни се налагат чужди културни модели, като например еднополови бракове, смяна на полове и т.н. Няма нужда да бъдат набивани в главите на децата подобни неща', категоричен е Джамбазки. 

"Не трябва да забравяме също, че за нас пазарът е общ, но на Запад налагат протекционизъм и рестрикции. Когато преди 10 години при нас влезе свободния пазар, ние го приехме добре. В резултат на този процес обаче няма българска верига бензиностанции. Глобализация, ще кажете. В първите 10 хранителни вериги в България, 7 са чужди. Това доведе до закриване на малки фирми, загуба на работни места, нови мигранти. А сега, когато наши фирми за превозване дават конкурентни заплати на Запад, идва президентът Макрон и казва "вие вземате хляба на френските работници". Нас ни интересува хляба на българските работници и когато сте ни казали, че ще има общ пазар, не може административно да пречите на фирми да работят там", заяви зам.-председателят на ВМРО.

Сидеров за Джамбазки: Той не е представител на "Обединени патриоти"

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров се оплака пред БНТ, че коалицията няма свой представител в...

"Не търсете заговор само срещу България. Той е и срещу Полша, Унгария, Румъния. Ние държим огромна част от бизнеса с автомобилните превози. В резултат Германия, Франция, Италия, Австрия се огледаха в този бизнес и започнаха да налагат административни пречки пред свободния пазар. Опитват се да фалират българските фирми, за да вземат работниците от тях. За ваша информация, това засяга пряко над 150 000 български семейства. Към тях прибавете свързаните бизнеси и направете сметка, какъв ще бъде ефектът", допълни още евродепутатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика