Ангелкова само препоръча на община Каварна да спре спешно ремонтите край плажа

1371
Ангелкова само препоръча на община Каварна да спре спешно ремонтите край плажа
Снимка: Министерство на туризма

Препоръчвам на Община Каварна да вземе спешни мерки и да спре строителните дейности до плажа в града. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която инспектира днес ситуацията с продължаващите ремонти до ивицата, съобщиха от ресорното ведомство.

Това е абсолютно забранено след 15 май. Редно е било така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, сега е възпрепятствана заради строителните дейности и причинява дискомфорт на туристите, уточни Николина Ангелкова.

Ангелкова ще работи за продукт, обединяващ виното, гурмето и туризма

България е активен участник в две много важни многонационални инициативи по линия на Организацията за Черноморско икономическо сътрудни...

Експертите на ведомството са установили, че има достъп от две страни, но все пак това е неудобно за посетителите. Ако община Каварна иска да привлича туристи и да осигури добри условия за плажуващите, не е редно да допуска такава ситуация. Ако е искала подобрения, е трябвало да си направи планирането така, че до 15 май строителните дейности да приключат, а не да са факт месец след забраната. Тук е добре да се намеси областната управа, смята министър Ангелкова и допълни, че Министерството на туризма няма правомощия за територия извън морския плаж.

Ангелкова припомни също, че първата проверка за басейна на плажа показа, че той отговаря на схемата и за него не се излива бетон, а е с пластмасово корито. Няма право обаче басейнът да се ползва като ол инклузив услуга от хотела и трябва да е безплатен и за останалите посетители. Потребителите имат равни права при ползване на една и съща услуга. И понеже на табела пише, че басейнът е безплатен за гостите на хотела, трябва да е безплатен за всички посетители на плажа. Министерството на туризма ще напише писмо до наемателя с искане до три дни да премахне несъответствията, както предвижда договорът. Ако това не бъде изпълнено, ще се търси неустойка. Ще бъде сигнализирана и Комисията за защита на потребителите, за да направи проверка.

Припомняме, че по-рано багери се появиха на плажа в Каварна. Според сигнал на бившия кмет и настоящ общински съветник Цонко Цонев това е поръчка на общината за „облагородяване“, въпреки нарушението на закона.

Стори се незаконно. До 1 март трябваше да има решение на Общинския съвет за удължаване на строителството, такова взеха на 16 май. Областният управител отмени и върна решението, след това строителството пак продължи, каза по-рано Цонев, цитиран от bTV.

Ангелкова: Нямам конфликт с Валери Симеонов, имаме различни гледни точки

Конфликт между мен и вицепремиера Валери Симеонов няма, имаме различни гледни точки. Това заяви пред журналисти министърът на туризма Н...

Настоящият кмет Нина Ставрева отрече всички твърдения на Цонев. Обектът е част от инвестиционната програма на общината, която е гласувана с приемането на бюджета на 2 февруари тази година, заяви тя. Кметицата обясни, че не са входирали докладна за удължаване на срока на строителство в законовия срок, защото е било предвидено дейностите да приключат до 15 май. Забавянето се дължи на форсмажорни обстоятелства, стана ясно още от думите ѝ в края на май тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИЧ:

Десетки липи бяха изсечени без причина в Добрич

Започват ремонт на пешеходната зона в Добрич, увеличават зелените площи

Жители на Добрич отново на протест след убийството на мъж в парк

Общинският съвет на Добрич одобри: Кметът ще взима почти двойна заплата

Трима тежко пострадали при катастрофа край Добрич

Двама загинали при тежка катастрофа в Добрич

Справедливост за убития мъж от психично болен: Жители на Добрич излизат на протест

Удължават срока на грипната епидемия в област Добрич

Обявиха грипна епидемия в област Добрич

Години се мъчим да си оправим морската граница с Румъния при Шабла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com