Банско и Виница проведоха работна среща във връзка с общи проекти

794
Банско и Виница проведоха работна среща във връзка с общи проекти
Снимка: Община Банско

Кметът на община Банско Георги Икономов проведе работна среща със своя колега от община Виница, Македония – Ивица Димитров. Придружени от своите екипи, те обсъдиха възможностите за съвместно участие в проекти, финансирани със средства от европейските фондове, съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

На базата на създадените добри взаимоотношения между двете общини, които са побратимени, г-н Димитров прояви интерес за продължаването им в сферата на очакваната да стартира скоро Програма „Трансгранично сътрудничество България – Македония 2014-2020”. Обсъдени бяха възможностите и насоките за общо кандидатстване в две от осите по програмата – „Околна среда” и „Туризъм”.

"Община Банско има дългогодишно добро партньорство с редица македонски общини, сред които и Виница. След местните избори в югозападната ни съседка през есента на 2017 година, голяма част от градоначалниците са нови лица, включително и Ивица Димитров. Приветствам г-н Димитров за избора му за градоначалник и вярвам, че добросъседските ни отношения ще продължат. Ние имаме проектна готовност за партньорско участие с македонска община по Приоритетна ос 2 – Туризъм със своя проект за реновиране на един от музейните обекти в курорта. Ще съдействаме също за евентуална съвместна защита на проекти между учебните заведения на територията на двете общини, както и между културните институции", коментира Икономов повода за срещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград