Битият командос от Войводиново разказа публично своята версия за случилото се

6874
Битият командос от Войводиново разказа публично своята версия за случилото се
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Не съм ги псувал, не съм им посягал. Това заяви жестоко пребитият командос ефрейтор Валентин Димов, заради който пловдивското село Войводиново се вдигна на ефективни протести.

Какво се случва от гледна точка на Димов – връщал се от хвърляне на кръста, карал бавно и на отворен прозорец, когато двамата му бъдещи нападатели – Асен и Борис Пакетов, пресекли бавно пред колата му на необозначено за пресичане място и го напсували на майка. Тогава Димов спрял и ги питал защо го псуват и пресичат на място, където може да стане катастрофа. "Те мълчаха и ме гледаха", каза Димов и отрече да е псувал братята, да ги е нападал. Той не приема и, че може да е предизвикал атаката, като е слязъл от колата и е искал обяснение. Отрича и да е бил пиян, да е блъснал двамата братя с колата си. "Имам направен тест за алкохол, който е отрицателен", каза военният.

Войводиново протестира, жена си спомня как Асен е крещял: "Остави ме да го довърша!"

Десетки недоволни се събраха отново на протест в пловдивското село Войводиново. Протестните действия засега преминават мирно. Хората ис...

"Не съм се обръщал, едното от момчетата беше встрани и явно от там дойде удара", разказва командосът и добавя, че му се губят моменти. "Бих искал да можех да се защитя, но не можех", каза още той, потвърждавайки, че якето му е било прехвърлено на главата и не е виждал добре нападателите си. Димов каза и, че имало моменти, в които си мислел кога ще свърши всичко.

На изричен въпрос на Миролюба Бенатова от Нова телевизия дали го наранява словосъчетанието "битият командос", отговорът е – на всеки може да се случи. Той има счупване на дясната скула и пукната лява скула.

Димов изрично подчертава, че не е подозирал какво напрежение има между роми и българи във Войводиново и споделя, че до инцидента не е имал никакъв неприятен опит с роми. „Не желая да коментирам решението на съда”, заяви командосът и подчерта: „Може би, ако нещата бяха наобратно, нямаше да се размина така”. Припомняме, че двамата братя бяха осъдени условно.

"Надявам се да се възстановя на 100%. В момента не мога да използвам пушката си", каза Димов, който заради счупената скула има проблем с поставянето на приклада. Той е снайперист.

Войводиново на бунт срещу условните присъди на ромите, пребили командоса

Жителите на Войводиново възобновяват ефентивните протестни действия тази вечер. Причина за решението е условната присъда, която по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Пореден опит за старт на делото „Дебора“

Задържаха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

Мъж от Сливенско преби служител в столичен хостел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими