БНТ отговори на обвиненията и наказа редактор за "грешката"

3800
БНТ отговори на обвиненията и наказа редактор за "грешката"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

В заглавие на новината за протестите срещу промяна в плана за управление на природен парк „Пирин“ от вчера (12 декември), публикувана на сайта на БНТ, е допусната редакторска грешка.

Това се казва в съобщение, публикувано на сайта на Националната телевизия.

Петко Ковачев: И БНТ, и други медии опитват да профанизират темата на протеста за Пирин

Симпатизанти и активисти на "Зелените" се събраха пред сградата на Българската национална телевизия (БНТ), за да изразят несъгласие отн...

Припомняме, че по-рано днес група екоактивисти и граждани се събраха на протест пред сградата на Националната телевизия на ул. Сан Стефано, недоволни от отразяването на снощните протести за парк "Пирин". Според тях телевизията скандално е обявила, че на демонстрацията са се събрали едва няколко десетки души, докато в действителност те били в пъти повече.

В изявлението на телевизията се казва, че грешката е отстранена своевременно, като текстът на новината е коректен и обективно отразява протеста на гражданите.

"Към публикацията е прикачен и репортаж, излъчен по БНТ, който е достатъчно доказателство, за да бъдат отхвърлени твърденията за манипулация на общественото мнение", пишат още от телевизията.

Емил Кошлуков става водещ по БНТ

Новият програмен директор на БНТ Емил Кошлуков ще стане водещ на публицистичното предаване на телевизията “Още от деня“ на ...

От съобщението на сайта на Националната телевизия, озаглавено "БНТ отговаря на обвиненията за манипулация", става ясно още, че на дежурния редактор, допуснал неточността, е наложено административно наказание.

"БНТ уважава правото на всеки български гражданин свободно да изразява мнението си и застава зад принципите на обективно и коректно отразяване на събитията", пишат още от БНТ.

Припомняме, че през декември миналата година Емил Кошлуков беше назначен за програмен директор, като в отговорностите му влиза стратегическото планиране на основния канал на БНТ. Той беше и един от кандидатите за генерален директор на държавната национална телевизия в конкурса, спечелен това лято от Константин Каменаров. В началото на тази година стана ясно и че Кошлуков ще бъде и водещ в телевизията. Той зае мястото на Аделина Радева в публицистичното предаване "Още от деня" и ще се редува в ефира с другия водещ Поли Златарева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com