Борисов: 100-те милиона за полицията ще се дават срещу резултати

4822
Борисов: 100-те милиона за полицията ще се дават срещу резултати
Снимка: БГНЕС

Правителството ще отдели 100 млн. за заплати за служителите в МВР, но срещу резултати. Това e подчертал министър-председателят Бойко Борисов днес (11 януари) по време на срещата си с представители на седемте синдикални организации към МВР, на която присъства професионалното и политическото ръководство на ведомството.

Премиерът уточни, че сумата е за периода от 1 януари до 31 декември, съобщиха от "Дондуков" 1. Борисов допълни, че при добра събираемост през настоящата година, има възможност за увеличаване на полицейските заплати с 10% от 2019 година.

Полицейските синдикати: Утре обсъждаме временно спиране на протестите

Утре ще предложа на УС на СФСМВР временно да прекратим протестите. Казвам временно, защото сме длъжни да изчакаме да видим какво ще пол...

"Изборите като дойдат политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати, в същото време светът става лош и още по-лош ще става", заяви Борисов и допълни, че обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР.

"В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото", каза още министър-председателят.

Той поясни и че няма нищо против протеста на служителите от МВР, като апелира средствата, които сега допълнително ще се предоставят за заплати на служителите, да не се разглеждат като стимул за прекратяването му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика