Борисов обяви за фалшива новина данните на унгарска медия за български паспорт на Груевски

4684
Борисов обяви за фалшива новина данните на унгарска медия за български паспорт на Груевски
Снимка: БГНЕС

Длъжен съм да оправдая една фалшива новина – бившият македонски премиер Никола Груевски нито е искал да има български паспорт, нито му е издаван. Това заяви българският премиер Бойко Борисов след днешната си среща с настоящия си македонски колега Зоран Заев.

Припомняме, че новината за такъв развой на нещата що се отнася до търсения от македонските власти Груевски дойде от унгарско издание - вестник "Непшава". Медията информира, че е задала въпрос на представител на унгарското правителство, който отговаря за правните въпроси свързани с молбата на Груевски за получаването на политическо убежище в Будапеща. Въпросът е бил: "как бившият македонски министър-председател е пристигнал до центъра на Будапеща без документи, след като те са му отнети?", а отговорът: "Направете проверка при българските власти".

В Македония търсят Груевски, за да го вкарат в затвора, Заев го иронизира

В опит да намери явно укриващия се бивш македонски премиер и бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, македонската полиция влезе в цен...

Груевски беше осъден на две години затвор по делото "Танк" заради това, че си купи служебен "Мерцедес" за 650 000 евро. Той вече трябваше да е в затвора за излежаване на присъдата, но изчезна точно преди да се влезе зад решетките.

Припомняме, че един от скандалите на есента тази година в България беше арестът на бившия председателя на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев, с прякор Бате Харо - номинация на считаното за много приближено до ВМРО гражданско сдружение "БГ Патриот". Причината - съмнение, че е движил схема за продажба на удостоверения за български произход, с които при облекчен режим се вадят български документи на чужди граждани. Заедно с Харалампиев бяха задържани общо 20 души.

Срещата със Заев


Любчо Нешков за скандала в ДАБЧ: Ако някой смята, че става въпрос за пари - той върви с биберон в устата

"Ако някой смята, че става въпрос за пари - той върви с биберон в устата, тук нещата са страшни. Пораженията за България са огромни, ак...

Извън традиционните похвали и уверенията на Заев как добре си сътрудничим с Македония, македонският премиер заяви, че продължава процедурата по възстановяване на паметника на Каймакчалан. Припомняме, че той беше разрушен от Миленко Неделковски - македонски журналист, известен с пристрастията си към ВМРО-ДПМНЕ. А по-рано днес, в интервюто си пред bTV, Борисов предупреди, че ще има твърд отговор от българска страна, ако Македония не ни зачита и не зачита Договора за сътрудничество, подписан тази година - защото Македония още предстои да влезе в ЕС и НАТО, стана ясно от думите на българския премиер.

Иначе Борисов обяви и, че в началото на декември ще има съвместно заседание на правителствата на България и Македония. Заедно ще открием участъка от АМ "Струма" Сандански-Кресна, заяви премиерът, предаде БГНЕС.

От своя страна Заев каза, че са провели една близка приятелска среща с Борисов. Това беше полезна среща с конструктивни диалози. Всичко това е в резултат на подписания двустранен договор за приятелство, подчерта Заев. Македонският премиер отбеляза, че икономическите взаимоотношения между двете страни се развиват изключително добре. Търговският стокообмен се оценява на 500 млн. евро, като според Заев са си поставили за цел да стигне 1 млрд. евро.

Работи се по отварянето на нови гранични пунктове, сред тях на Делчево- Невестино и при Симитли. Развива се и проектът за жп линия София - Скопие, както и за газова инфраструктура от разпределителния център в Петрич по посока Струмица, по думите на Заев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика