Борисов след КСНС: Имаме абсолютно свободни медии, нищо не е останало скрито

9187
Борисов след КСНС: Имаме абсолютно свободни медии, нищо не е останало скрито
Снимка: Правителствена пресслужба

Ние имаме абсолютно свободни медии. Няма значение кой-какъв е - нищо не е останало скрито. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на извънредно изявление в Министерски съвет след Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев, посветен на борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Благодаря на медиите, те изнесоха, показаха истината, отбеляза още Борисов. Шест-седем министри само за последните години са си отишли, направи кратка ретроспекция министър-председателят, коментирайки думите на държавния глава след заседанието.

Президентът: Апартаментгейт е само айсберг на истинската корупция

Народното събрание да приеме нов закон за борба с корупцията, който да отчита констатираните недъзи на сегашния, както и парламентът да...

Премиерът посочи, че всички участници в съвета са решили да не излизат с общо становище. "Това си е съвет на президента", посочи още Бойко Борисов.

След КСНС чух преразкази, които не отговарят на истината. Имаше много предложения, но това, което ни се предложи, предполагам, писано от Иво Христов, беше просто предизборен подарък за Корнелия Нинова, посочи още Борисов. „Нито един не си спомням да е одобрил това, което пишеше“, коментира той и допълни, че предложенията не отговарят на истината. „Взех думата и обясних. Надявам се, че всички да са ме разбрали“, посочи Бойко Борисов.

„Преразказът не ми харесва. Искам да го преразкажа от наша гледна точка“, заяви премиерът. „Още с влизането си, Нинова даде тон с това, че се крадат по 10 млрд. на година“, посочи министър-председателят. „Попитах я откъде е взела цифрата. Помолих президента да е арбитър на финансисти, моите и нейните, да видим откъде идва цифрата“, коментира Борисов. „Дори аз не бих си позволил да кажа, че те са крали по 10 млрд. лева в техните управления“, изтъкна премиерът. „Попитах я откъде идва сметката - тя каза, че някъде в Европа се говори. Това й беше отговорът“, подчерта още Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Кой ще е новият европейски прокурор?

Без единодушие приключи КСНС, посветен на корупцията по високите етажи на властта

Не беше постигнат консенсус за противодействието на корупцията по високите етажи на властта по време на Консултативния съвет по национа...

Европейският съвет не се е занимавал, не съм гласувал, не сме гласували. От ръководството на Съвета беше взето решение новият европарламент да се произнесе по европейския прокурор след изборите, посочи премиерът в отговор на лидера на БСП Корнелия Нинова, която го попита през Facebook коя институция е решила България да гласува против Лаура Кьовеши за европейски прокурор.

„Корнелия Нинова да отиде да пита Румъния за Кьовеши“, призова лидерът на ГЕРБ. „На няколко пъти пише във Facebook - „Борисов, страх ли ви е. Какво ви е?“, коментира премиерът. „Най-добронамерено на КСНС, пред всички, и в стенограмата го пише, казах, че в Румъния управлява социалистически правителство. Държавата ръководи сестринска партия на БСП. Моля ви, обадете се на колежката ви социалистически премиер на Румъния и питайте - какво и защо отнеха правото на Кьовеши. Не казвам нищо, не се бъркам и какво тя ми разказа, че се е случило в Румъния“, се обърна премиерът към лидера на БСП.

„Не мога да схвана как при всяка своя командировка президентът винаги кани министри. Те му организират бизнес форумите, участват там. Прекрасно минават. Поне за радост в чужбина не се излагаме, а като дойде тук казва, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани - не ги взимайте“, подчерта още Бойко Борисов пред медиите. Той уточни, че "кучето всъщност е заровено" в това да има нов закон за КПКОНПИ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика