Цачева отрече ГЕРБ да е правила договорки с други партии за подкрепа при балотаж

4169
Цачева отрече ГЕРБ да е правила договорки с други партии за подкрепа при балотаж
Снимка: БГНЕС

Изборът е мажоритарен и никога нито аз, нито партията сме водили договорки с политически сили. Това каза кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в отговор на въпрос дали ГЕРБ и ДПС ще сключат сделка за подкрепа, ако се стигне до балотаж.

"До първия тур, ако се наложи и след това, аз отново ще търся единствено подкрепата на всички българи, без значение млади или стари, от по-малки или по-големи населени места, етнос, вероизповедание, професионален опит и т.н. - за мен са важни всички българи”, заяви Цачева.

Кънев за дебата Цачева-Радев: Достоен е за вътрешни избори на БКП

Лидерът на ДСБ Радан Кънев публикува интересен коментар след дебата между кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева и този на БСП Рум...

Попитана отново за еднозначен отговор дали ще има сделка между ГЕРБ и ДПС, ако се стигне до балотаж, тя отговори с въпрос: „Имате ли пример в живота ми в политиката аз да съм сключвала сделка. Категорично сделки не сключвам”.

За БСП и лидера на партията Корнелия Нинова, Цецка Цачева заяви, че за съжаление, в предизборната кампания има един необясним за нея остър тон, но всяка кампания има начало и край. „Нещата след нея ще стоят по друг начин. Аз съм диалогичен човек, който по никакъв начин не дели хората на никаква основа. За мен това състезание е екипно и е спрямо мен и моят кандидат за вицепрезидент. Съпругът и синът ми ме подкрепят”, каза още кандидат-президентът на ГЕРБ пред bTV.

Цачева, припозната като „майка на нацията” от премиера при обявяването й за кандидат-президент, посочи, че Борисов се е пошегувал и явно е дал оценка за това, че тя ще изпълнява задълженията си с любов, отговорно и закрилящо – като майка.

Тя отрече да има нужда да се извинява за цитата на Бърнард Шоу "Който на 20 г. не е бил социалист, няма сърце. Ако на 40 години си социалист - нямаш мозък", произнесен по време на дебата с ген. Румен Радев. Той е бил насочен към самата нея, а това, че левицата се е припознала значи, че „гузен негонен бяга”.

Местан обяви, че партията му подкрепя Цецка Цачева за президент

Президентът трябва да бъде откровен европеец и атлантик - ДОСТ ще подкрепи кандидатурата на г-жа Цецка Цачева за предстоящите избори, з...

„Аз съм майка на един син”, каза тя и сподели за Румен Данговски, че е обичливо и ученолюбиво дете. Той учи математика и физика в Масачузетския технологичен университет, а решението да получи образованието си толкова далеч от дома е взел сам. „Не го изпратих в Америка, всяка майка би искала децата й да са около нея. Той беше приет и във Великобритания. Но това, с което се занимава - няма по-добро за него”, посочи Цачева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com