Цачева за корупцията: Предприели сме конкретни стъпки

1542
Цачева за корупцията: Предприели сме конкретни стъпки
Снимка: БГНЕС

Правителството е предприело конкретни стъпки за справяне с корупцията. Това коментира правосъдният министър Цецка Цачева, след като в доклада на Transparency International България беше посочена отново като най-корумпираната държава в ЕС.

Синдикатът на служителите в затворите покани Цачева на протеста в събота

Синдикатът на служителите в затворите в България покани правосъдния министър Цецка Цачева на протеста на служителите на ГД „Изп...

"Въпросът с корупцията, борбата с нея и преодоляването ѝ като порочно явление в съвременното общество - и в българското, но тя не е присъща само за нашата действителност - е приоритет на правителството", добави тя. Цачева отбеляза, че наскоро бе приет антикорупционният закон.

"Всеки политик и гражданин би желал резултатите да бъдат по-видими, така че България да се изкачва напред. Предстои много работа по тази тема", коментира Цачева. По нейните думи са предприети конкретни действия, а резултатите се очакват.

Цачева изрази надеждата събитията в Румъния да не повлияят на оценката на Европейската комисия по механизма за наблюдение на нашата страна. Става въпрос за постоянните протести срещу тамошното управление, което опитва с реформи да отслаби ролята на специалното антикорупционно звено на румънската прокуратура, водено от Лаура Кьовеши.

"Разчитам на обективните оценки на ЕК за конкретното изпълнение на препоръките за напредъка, който България осъществява за прекратяването на механизма. Надявам се да няма връзка между събития и обстоятелства в Румъния, а да бъдем оценявани обективно, както и досега, какво сме свършили и какво още остава да работим", добави тя.

Цачева: Служителите на затворите продължават да искат 20% увеличение на заплатите, няма как

На 25 януари беше последната ми среща със синдикатите на служителите в затворите, които продължават да настояват за 20% увеличение на в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика