Цветанов увери, че при сделката за F-16 ще има намаляване на цената

2108
Цветанов увери, че при сделката за F-16 ще има намаляване на цената
Снимка: БГНЕС

"Цената ще намалява и няма да има скрити разходи, които да могат да бъдат направени в последствие. Докато при всички останали възможности, вкл. и за "Грипен" има възможност разходите да се увеличат, тъй като оборудването и въоръжението трябва да бъдат взети от трета страна, а това означава, че трябва да бъде взет лиценз." Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за bTV.

Помолен да коментира мнението, че изборът на самолети F-16 e "триумф на лобизма" Цветанов заяви: "Може ли, когато водиш преговори с правителството на САЩ да говориш за лобизъм? По този начин трябва да обвиним тези 10 членки на НАТО, които са с F-16."

Истински му се възхищавам на Цветанов за емоцията, няма артистизъм тук

Така премиерът Бойко Баорисов се обърна към актива на партия ГЕРБ след речта на председателя на парламентарната група Цветан Цветанов п...

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че при избора за F-16 е ползвана експертизата на бившия началник на Румен Радев - ген. Константин Попов (бел. ред. - сега депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по отбрана в парламента, който винаги е бил в обтегнати отношения с Радев), защото "той беше началник на Румен Радев и съм убеден, че има много повече способности както да решава проблеми, така и да бъде всеотдаен за експертизата."

Относно предстоящия избор на евродепутати зам.-председателя на ПП ГЕРБ заяви: "Започваме със стартова позиция 6 и съм убеден, че при добро стечение на обстоятелствата и достатъчно добра организация, която можем да направим, имаме потенциал за 7 евродепутати" и допълни, че евроизборите ще са в третия почивен ден от серията – 24, 25, 26 май.

"Ние сме единствената проевропейска партия, която защитава и отстоява ценностите, които дават сила на обединена Европа. Не е нормално в платформата ти за предстоящите европейски избори да сложиш акцент на това, което те различава от европейските социалисти, както направиха БСП", каза още Цветанов и допълни, че ГЕРБ ще представи платформата и листата на евродепутатите около 16-17 март. По думите му водач на листата не е обсъждан, но коментира приноса на Мария Габриел като евродепутат и еврокомисар.

На въпрос заложили ли са нещо този път с премира Бойко Борисов, Цветанов заяви: "Ние винаги си имаме залог, всяка една победа за мен увеличава колекцията от часовниците. Това стана традиция, имам около 10-11 часовника".

Във връзка с коментар на водещия, че му липсва само един часовник от победа на миналите президентски избори, Цветанов коментира: "Тази загуба беше полезна за ПП ГЕРБ, тя ни даде мотивацията да покажем какво сме направили за всички тези години и алтернатива към тогавашния момент няма". На въпрос дали загубата на часовник, ако сега се случи, ще бъде загуба за него или партията, Цветан Цветанов поясни, че би била загуба за държавата.

Владимир Береану: В Румъния се управлява пак толкова безхаберно, но там ще има хора в затвора, а тук - не

"Българското правителство води тежък, но равностоен двубой с румънското, за титлата: най-некомпетентно, хаотично и безхаберно правителс...

"Пълна мобилизация, пълна мобилизация. Всеки ден да се прави равносметка, за това което се случва по места и това, че не трябва да бъдат правени компромиси в никакъв аспект, който руши доверието на партията и не води до обществен интерес", допълни още той.

"Аз смятам, че както министър-председателят, така и аз като председател на Националния изборен щаб сме доволни от работата на колегите, но винаги трябва да има подобни срещи, на които да се предпазваме от подобни явления, които биха могли да възникнат. ГЕРБ има много случаи през годините, в които сме правили обновление, както на народните представители, така и на общинските и областните работници по места", допълни още той.

В коментар на изказването на премиера Бойко Борисов по време на Националната конференция на партията, че се усеща изхабяване, Цветанов заяви: "Той каза изхабяване, затова се прави определено обновление във всички нива на държавното управление - изпълнителна, законодателна и местна власт".

"Там където има сигнали и индикации за някакви нередни неща се реагира много бързо, адекватно. Смятам, че за това ГЕРБ има тази обществена подкрепа". Цветанов обясни, че в момента, в който има скандал или някакво съмнение за нередности, няма никакво покровителствено от ръководството на партията.

Относно бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и обвиненията му за изнудване, Цветанов обясни: "Споделял съм, че не това е добрият авторитет в областта, и може би в тогавашния момент сме допуснали грешка с включването му в листата на партията. Членството и участието в ГЕРБ е отговорност, а не привилегия. За това винаги се старая максимално в страната да призовавам хората и нашите структури по места да бъдат активни."

Проф. Радулов: Недоверието към властта е голямо

Липсата на доверие в правоохранителните институции е блед отблясък на недоверието към властта изобщо. Това каза за радио „Фокус&l...

Във връзка с бланките за назначения, които свидетели твърдят, че Живко Мартинов е подписвал Цветанов заяви, че няма такава практика и ако има подобни случаи те са инициирани от тези, които искат да се възползват от това, че са членове на ГЕРБ.

"Ако погледнем 2009 г. ще можем да видим какво сме направили. Понеже точно тогава съм участвал пряко в сектор „Сигурност“ да припомним колко бяха отвличанията преди, какво направихме ние като управление, като организация на работата в структурите за сигурност. Знаете и за „Наглите“, „Килърите“, задържаните тонове наркотици", коментира още Цветанов по темата за сигурността.

По думите му що се касае до инфраструктурата трябва да погледнем АМ „Марица“, АМ „Струма“, да видим средата за живеене.

На въпрос чувстват ли се хората в малките населени места сигурни заради ромската престъпност, Цветанов отговори: "Сигурността е сериозен акцент в днешното управление. Затова и вчера в изказването си премиерът каза, че през този мандат ние продължаваме да водим битка с т. нар. олигарси и всички, които са част от организираната престъпност". Той допълни още, че насоката е създаване на една основна, в която децата, извън образователната система да се върнат в училище.

Във връзка с проблема с битовата престъпност, Цветан Цветанов поясни, че най-важно е, че намалява безработицата и с това ангажиране да се намали този вид престъпност, но това "не е нещо, което може да се реши за ден, за една или две години."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика