До 60 дни Митьо Очите трябва да бъде екстрадиран в България, според прокуратурата

3418
До 60 дни Митьо Очите трябва да бъде екстрадиран в България, според прокуратурата

По закон до 60 дни Димитър Желязков-Митьо Очите, който в момента се намира в ареста в Турция, трябва да бъде екстрадиран в България, за да бъде изправен пред родното правосъдие. Това заяви за БГНЕС говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя допълни, че предметът на разследването на Спецпрокуратурата се разширява в посока на организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. Досега основната насока на следствието беше "рекет". 

Емануил Йорданов: Групата на Митьо Очите е идеален пример за безхаберието на институциите

Групата е идеален пример за безхаберието на институциите. Това каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, коментирайки неутрализи...

Междувременно във Facebook започна да набира популярност пост на страница с името "Извън Закона". В част от този пост, за който се твърди без никакво сериозно потвърждение, че е дело на Очите, пише следното: "Искам преди да приключа господа политици и всички вие служители на закона в съда, прокуратурата и МВР да прочетете добре какво съм написал, защото повече може и да не съм послушен и да започна да говоря с имена, за канали на политици, министри, депутати. За наркозависими такива и за всичко каквото се случва в България с неудобните на политиците, мене вече няма какво и как да ме спре, защото е ясно, че сте решили да ме приключите и като човек, но преди да ме приключите и аз ще бъда лош и ще дам доста информация, която съм събирал за вас през годините за връзките ни с нас, пиша нас, защото ние сме лошите бандити, а вие които крадете милиони и ни търсите да ви вършим мръсната работа винаги трябва да сте чисти и да не ви закача никой.

Нека не забравяме, че аз съм един от малкото оцелели от самото начало на прехода и съм минал през всички етажи в ерархията на улицата, нека не забравяме също така, че много от нашите приятели умряха, защото бяха неудобни за вас и вашите дела. Имам какво още да напиша, но засега ще спра до тук, защото все още си мисля, че срещу мене нямате нищо, но някой се опитва да ни изчисти от Несебър и Слънчев Бряг, за да стане едноличен лидер в курорта и този някой не е от нашите, господа политици, той е някой от вас."

Припомняме, че вчера (5 август) ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев обяви, че не го интересуват подробностите за процедурата по екстрадиране на Очите. Прокурорът каза, че било въпрос на комплектоване на документи, но това влезе в противоречие с други негови думи, че Желязков "едва ли" щял да иска процес в Турция, на който да се реши екстрадицията му. "Определено не е страхлив, това му е репутационен плюс”, каза Гешев, като направи намек, че Очите не бил като банкера Цветан Василев, който години наред пребивава в Сърбия. Очите имал такъв бизнес в България, че това налагало личното му присъствие, по думите на прокурора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com