Фандъкова иска още правомощия за общинската полиция, обеща повече миене на улици

1416
Фандъкова иска още правомощия за общинската полиция, обеща повече миене на улици
Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска повече правомощия за общинската полиция и обеща още инвестиции в миенето на улиците в София в ефира на БНТ.

На мен би ми се искало общинска полиция да има по-големи правомощия. Що се касае до частни фирми, ние в момента сключваме договори за охрана на отделни обекти, отбеляза Фандъкова, като така коментира разпоредбите, които дават възможност охраната на урбанизирани територии да се поеме от частни охранителни фирми.

С близо 3 млн. лева са глобени почистващите фирми в София през 2017 г.

Столична община е глобила с 2 878 868,10 лева седемте фирми, които отговарят за зимното и лятно почистване на територията на София. Тов...

Припомняме, че вчера (12 март) президентът Румен Радев и главният прокурор Сотир Цацаров се обявиха срещу тези промени.

Столична община е първата община, която има общинска полиция. Това е сериозна възможност общината да решава различни задачи, каза още Фандъкова по темата.

Ремонти, кърпене на дупки и миене на улици

Районните кметове имат задачата да следят за почистването на улиците и междублоковите пространства. Почистващите фирми работят непрекъснато по основни булеварди, улиците, по които се движи градският транспорт, след това кварталните улици. Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа, отбеляза градоначалникът

Успяхме да ремонтираме знакови булеварди и улици. Предстои израждането на тротоари. Подготвяме и работа по основните ни обекти по вътрешнокварталните улици.

Фандъкова: София е пример как европейските средства стигат до всеки човек

София е пример за това как европейските средства стигат до всеки един човек. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на ф...

Една от най-ефективните мерки за по-чист въздух е миенето на улиците. Тази година по-принцип сме заложили повече средства за миене на улици. Ако можем да отделим средства от зимното почистване, те ще отидат отново за миене. Разбира се, далеч сме от представите за миене всяка седмица и всеки ден, но гражданите ще усетят миенето на улиците, стана ясно от думите на Фандъкова.

Тя подчерта, че предстои цялостна реконструкция на улица "Граф Игнатиев". Ще бъдат реконстриуирани площад "Славейков", градинката на "Св. Седмочисленици", площад "Гарибалди", предстои изграждане тролейбусна линия по бул. "Арсеналски". Предстои процедура за разширение на бул. "Тодор Каблешков" и важните обекти, свързани с реконструкцията на трамвайните линии, обясни Йорданка Фандъкова.

Образователна инфраструктура

Инвестициите ни в образователна инфраструктура са много сериозен и доказан наш приоритет. Предвиждаме почти двойно увеличение за тази година. Продължаваме да строим усилено и целенасочено детски градини. Предстои откриване на четири детски градини и строителство на още осем. Новият акцент е разширение и строителство на училища. Поне четири към момента се планират да бъдат изградени, стана ясно от думите на столичния кмет.

Казусът "Младост"

Фандъкова: Трябват гаранции по сделката за ЧЕЗ, за да няма риск за София

ЧЕЗ е стратегическо дружество и е важно да има гаранция за качествена услуга на хората. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фа...

Собствениците на имоти, които са в територията на земи в т. нар. Източен парк, искат да ги ползват за строителство, в същото време живеещите в "Младост" искат повече паркове и зелени площи, обясни Фандъкова и увери, че ще бъде направена карта за собствеността. Твърди се, че има общински терени, на които може да се изгради парка, ще видим след широко обсъждане, за да намерим най-добрият баланс за развитието на града, каза още градоначалникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София