X
 
 

ГЕРБ се оправдаха, че идеята за болничните е на патриотите, те отричат

1604 2
ГЕРБ се оправдаха, че идеята за болничните е на патриотите, те отричат
Снимка: БГНЕС
"Това за болничните вчера определено е предложение на патриотите. Естествено, че не сме предлагали. Ако беше предложение на ГЕРБ и правителството, щяхте да го видите в бюджета при неговото внасяне от Министерски съвет. Но ние се съгласихме с тези, макар че те не са безспорни". Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ в кулоарите на парламента.

"Не съм казала, че ГЕРБ не е съгласен. Не може ГЕРБ да не е съгласен да се подпомогнат възрастните хора с увеличение на минималната пенсия, защото ние го правим постоянно. Друг е въпросът, че точно този тип мярка с повишаване на минималната пенсия за изслужено време и старост, а не пенсия за хора, които никога не са полагали труд или нямат достатъчно стаж, има други начини и способи, по които трябва да се подпомагат”, допълни Стоянова и обясни, че неслучайно имаме толкова широко развито социално подпомагане.

Свиленски: Докато ГЕРБ обсъжда Истанбулската конвенция, БСП внася мерки срещу насилието

„БСП заяви, че най-големият проблем на страната ни е корупцията. Откакто внесохме вота на недоверие, виждаме, че управляващите пр...

От Обединени патриоти обаче отрекоха предложението да не се плаща първия ден от болничния да е тяхно: "Предложението за болничните е на финансовия министър. Това каза секретарят на ВМРО и депутат от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов пред журналисти. Ангелов поясни, че предложенията на "Обединени патриоти" са вдигане на минималните пенсии на 250 лв. и освобождаване от такси на 4, 5 и 6- годишните от детските градини. "Другите предложения са от колегите от ГЕРБ. Есстествено, че не сме предлагали, това е по предложение на финансовия министър за болничните", каза Ангелов. На въпрос защо коалиционният партньор на "Обединени патриоти" лъжат, Ангелов коментира, че не е слушал Менда Стоянова какво точно е казала. Той обясни, че на коалиционен съвет са били подкрепени всичките предложения.

Стоянова от своя страна обясни, че за ГЕРБ е изключително важно коалицията да остане стабилна и да довърши мандата си правителството: "Но това означава, че нашите коалиционни партньори в разговор с нас също трябва да успяват да реализират своите обещания и своите мерки, предвидени в техните програми", каза тя.

"Не даваме назад, аз казвам каква е истината. Ако някой се срамува от това, което е предложил, той трябва да се обяснява. Ние сме предложили вдигането на минималната пенсия, защото това е част от нашата програма, никъде е нашата програма няма заложени болничен и всеки може да го провери от вас нито в управленската програма, нито в програмата на ОП. Не се дистанцираме, защото казах, че тези предложения са подкрепени на коалиционен съвет, но казвам, че не сме ги предложили ние. И това е истината и това е факт. На този съвет са присъствали много хора, които могат да го потвърдят", заяви Ангелов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • обосновано предположение 1 обосновано предположение преди 2 месеца Профил на трол?
    Финансовата пу.ка е най вероятния автор на врътката с болничните!!!!
  • КРУША КРИЙ...разкрит СИ...! 1.1 КРУША КРИЙ...разкрит СИ...! преди 2 месеца Профил на трол?
    Кой е авторът на скандалното предложение първият ден от болнични да не се плаща? Официална информация още няма, но според в. "Сега" най-вероятно това е финансовият министър Владислав Горанов.
    : 1 !