ГЕРБ в СОС: Политиците, които подкрепяха Иванчева, да поемат отговорност

5016
ГЕРБ в СОС: Политиците, които подкрепяха Иванчева, да поемат отговорност
Снимка: БГНЕС

Изнесените факти от Специализираната прокуратура за тежка форма на корупция и административен произвол на кмета на район „Младост“ будят основателно възмущение. Разчитаме на компетентните органи да извършат пълно разследване на обстоятелствата и да установят обективната истина. Това се казва в позиция на общинските съветници от ГЕРБ по повод ареста на кмета на район Младост Десислава Иванчева и заместничкатаѝ Биляна Петрова.

"Затова настояваме политическите сили, които системно подкрепят действията на кмета на район „Младост“ - представителите на ДСБ, БСП, "Зелените", "Нормална държава" на Георги Кадиев, да поемат своята отговорност пред гражданите", пишат още те.

Захариева за ареста на Иванчева: Малко се прехвърлиха границите вчера

По отношение на ареста мисля, че малко се прехвърлиха границите вчера. Това каза на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът и минист...

Публикуваме пълната позиция без редакторска намеса:

Противодействието на корупцията може да се случи единствено с проявата на нетърпимост и с активното участие на всеки гражданин, с подаване на конкретни сигнали до институциите при всеки случай.

Групата на ГЕРБ в СОС е доказала, че работи с всеки един демократично избран районен кмет, който се ръководи от интересите на гражданите, без значение от коя политическа сила е издигнат. В случая с кмета на район „Младост“ липсата на управленски капацитет и некомпетентност налагаше многократно комисиите на СОС да разглеждат сигнали за забавени процедури. Съдействали сме за законосъобразното изпълнение на задълженията ѝ на кмет.

Прокурорски обяснения за Иванчева - стояла с белезници на улицата часове, защото ѝ пазели правата (ВИДЕО)

Става въпрос за многобройни сигнали, касаещи дейността на Община Младост и конкретно действията на кмета на район "Младост" Десислава И...

Показали сме, че поемаме отговорност и при най-малкото съмнение за нарушено доверие, защото отговорността в политиката се носи, а не се бяга от нея. Затова настояваме политическите сили, които системно подкрепят действията на кмета на район „Младост“ - представителите на ДСБ, БСП, Зелените, Нормална държава на Георги Кадиев, да поемат своята отговорност пред гражданите.

В момента те дължат отговори – защо не са подавали сигнали до компетентните институции, след като сега твърдят, че са имали такава информация, защо не са поискали оставката ѝ, защо не настояват за пълно съдействие с разследването.

Не приемаме политически лидери да наричат борбата с корупцията активно мероприятие и да дискредитират българските правораздавателни институции. Това няма да изчисти гузната им съвест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София