Хотелиер: Нападналият камериерка да реди павета за наказание

1980
Хотелиер: Нападналият камериерка да реди павета за наказание
Снимка: Thinkstock

"Австриецът, който удари камериерка в "Златни пясъци", да реди половин година павета по бул. „Цар Борис III”. Трябва да има по-строги наказания за подобни прояви, за да се знае, че у нас има ред." Това е мнението на Бранимир Миланов, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, по повод поредния случай на побой над камериерка от чужденец.

"За няма и година случаят се повтаря. Оставам с впечатление, че не сме живи хора, а леки коли. За лек удар на калника получаваш глоба от 300 лв. Тук трябва да се накаже самото деяние, а не последиците от него", допълни Миланов в интервю за bTV.

Австриец удари камериерка в "Златни пясъци", глобиха го 300 лв.

Австрийски турист удари камериерка в курорта „Златни пясъци”, съобщи bTV. Това се случва година, след като швед удари служ...

"В развитите демокрации, към които се стремим, за подобно престъпление ще го осъдят на месеци общественополезен труд. Трябва да се промени законодателството. Когато има закон и ред, каквито има в другите държави, към които се стремим всички ще знаят, че не може да си позволява каквото и да било извън нормалното поведение. Това касае всички нас и това е цената на труда,който влагаме. Няма как някой да плати 300 лв. и да си хване самолета. Той е побързал да си тръгне, защото е знаел какво го часа, ако се случи в Австрия. Наказанието не касае последствията, а самото деяние. Обидна е такава ниска глоба." каза още той.

Миланов определи, като "пожелание" коментара на министъра на туризма Николина Ангелкова, която написа във Facebook, че "осъжда насилието върху камериерката, ударена от чуждестранен турист в хотел на „Златни пясъци."

Припомняме, че инцидентът е станал в понеделник – 13 август. Камериерката чистела стая, когато от съседната излиза агресивния австриец и вдига скандал, че е много шумно. Жената се извинява и казва, че след 5 минути приключва, но тогава получила удар в лицето, от който пада на земята. Пострадалата е Оксана Софронева от Украйна, от два месеца работи у нас. Два дни след случилото се Оксана още е в шок. От падането на земята е със синини по тялото.

"Оскърбяваше ме на английски. Казах няма проблем, приключвам ей сега. Тогава той ме удари с юмрук в лицето и буквално излетях на земята, толкова силен беше удара”, разказва жената. Не може да каже дали австриецът е бил пиян, очите му обаче били изцъклени. Ден след инцидента районния съд във Варна налага глоба от 300 лева на австриеца.

Шведът, изритал камериерка, плати глобата си

52-годишният швед Ралф Сундберг, който изрита камериерка в главата в хотел в "Слънчев бряг", е платил доброволно глобата си от 4500 лев...

"Не ми се извини. В залата каза, че го боляла главата и не знае защо така е постъпил", казва Софрониева. В съдебната зала австриецът изразил съжаление за стореното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Пореден опит за старт на делото „Дебора“

Задържаха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

Мъж от Сливенско преби служител в столичен хостел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими