Карадайъ: Демокрацията е в опасност

3507
Карадайъ: Демокрацията е в опасност
Снимка: БГНЕС

"В нашата родина живеят различни етноси, които изповядват различни религии. Затова ние добре знем смисъла на думата толерантност. И никой не може да ни я отнеме." С тези думи се обърна към събралите се в с. Руен Мустафа Карадайъ -  председател на ДПС.

В неделя Карадайъ заедно с ръководството на ДПС и ПГ на ДПС пристигнаха в селото, за да отбележат 39-та годишнина на общината и да почетат паметта на жертвите на т.нар. "възродителен процес", предаде БГНЕС.

Карадайъ: Имаме управление, което поставя под риск евроатлантическото ни бъдеще

Днес има хора, има управление в нашата страна, което поставя под риск евроатлантическото бъдеще на нашата родина. Това е много опасно. ...

"Рамазан е месец на търпението, опрощението и на милосърдието. Месец Рамазан символизира сплотеността, взаимопомощта, толерантността, берекета и братството." заяви Карадайъ и поздрави всички мюсюлмани с предстоящия празник Рамазан Байрам.

"В месец май си спомняме за грозните случаи през 89-та и се изпълваме с различни чувства и емоции, но нито една от тях не е омраза, не е разделение, не е противопоставяне", бе категоричен той.

"Още 90-та година ние очертахме пътя за развитие на нашата Родина. Почетният ни председател д-р Ахмед Доган, 90-та година каза, че мястото на България е в ЕС, но пътя за ЕС минава през НАТО. И това днес е факт. Ние сме горди, че това стана по време на управлението на ДПС. Това е потвърждение за огромния принос на ДПС по пътя на евроатлантическото развитие на България", заяви лидерът на ДПС.

Изпитвам гордост от това, че имаме силата и каузата да се борим за нашата свобода, да отстояваме правата и свободите на всички граждани, заяви Мустафа Карадайъ и продължи "Изпитвам и преклонение пред всеки един, който носи тази кауза в сърцето си."

Изгоря офис на ДПС в селото на Мустафа Карадайъ

Тази нощ изгоря офисът на ДПС в Борино – родното село на лидера на политическата партия Мустафа Карадайъ, предаде кореспондентът ...

Карадайъ каза още, че ДПС получава огромна подкрепа от либералните си партньори в Европа за отстояването на правата и свободите и демокрацията в България и на Балканите.

"Ние сме дали свидни жертви в името на правата и свободите и демокрацията. За съжаление днес в нашата родина демокрацията е в опасност и ние сме длъжни да пресечем всяка опасност пред демокрацията", бе категоричен председателят на ДПС.

 "Ние можем и трябва да бъдем на висотата на 89-та година, когато бяхме единни и докарахме демокрацията в нашата Родина. Единни и мощно да защитим демокрацията в България, на Балканите и Европа", заключи лидерът на ДПС.

 

Карадайъ обвини България в етническо прочистване

ДПС ще подаде сигнал в прокуратурата за публично изявление на наблюдаващия прокурор по т.нар. "дело срещу имамите", в което се създава ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика