Комисията за незаконно имущество ремонтира сграда за 3 млн. лв. и се мести в нея

2777
Комисията за незаконно имущество ремонтира сграда за 3 млн. лв. и се мести в нея
Снимка: КПКОНПИ

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) иска да ремонтира сградата - паметник на културата, на бившия софийски нотариат на бул. "Патриарх Евтимий" 2 и да се премести в нея.

Намиращата се в централната част на София постройка е паметник на културата от "местно значение". За недвижима културна ценност тя е обявена през 1976 г.

КПКОНПИ е установила конфликт на интереси на кмета на община Септември

Със свое решение Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е установила, ко...

Има три надземни етажа и един подземен с построена пристройка. Според документацията не се знае кога са построени нито старата сграда, нито пристройката, няма данни и за организацията, която е изпълнила строежа.

Пределната стойност, на която трябва да бъде изпълнена инженеринговата поръчка – проектиране, основен ремонт с консервационно-реставрационни работи и адаптация, е 2 950 000 лева без ДДС.

От КОНПИ сочат, че за поръчката не е осигурено финансиране и в проекта за договор е предвидена клауза за отложено изпълнение.

От комисията казаха, че проектът за ремонта е одобрен от Министерството на културата и от института за недвижимо културно наследство. И предвижда само укрепване и реставрация, като ще бъдат запазени фасадата и вътрешните елементи на сградата - паметник на културата.

Уличиха кмета на Септември в конфликт на интереси

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) е установила, че кметът на Септемвр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com