Контрабандата на цигари е намаляла с 5,8%

1347
Контрабандата на цигари е намаляла с 5,8%
Снимка: БГНЕС

С 5,8% е намаляло потреблението на незаконни цигари през 2018 г. Това сочат резултатите от традиционното изследване на празни опаковки у нас. Те бяха оповестени пред министър-председателя Бойко Борисов и представители на държавните институции, пряко ангажирани с противодействието на контрабандата. Резултатите са на база проучване на изхвърлените празните кутии с цигари, които са били събирани за изследването.

За последното тримесечие на 2017 г. делът на контрабандата е бил 6,6%, което показва, че с 0,8% е спаднала контрабандата на цигари, отчетоха компаниите, подготвили изследването.

Борисов даде щедри обещания за изсветляване на икономиката и търговията с цигари

Полагаме огромни усилия в борбата с контрабандата. Oчаквам тази година с още 10% да изсветлее икономиката, а нивото на контрабандата на...

"За последните 6 месеца сме хванали над 10 млн. къса цигари, от които най-много в Плевен и в Стара Загора", добави министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

"Много пъти съм си признавал, че няколко години наред не успяхме да намерим формула да накараме "Митниците", МВР и данъчните да си споделят информация и това става с ново звено в ГДБОП – там може да се открие всякаква информация", каза премиерът Бойко Борисов.

"Всяка седмица от април правим справка какво точно сме хванали и за последната седмица са 103 хил. къса цигари и 50 хил. кутии", уточни той.

Митницата хвана контрабанда с 1.4 кг. злато

Над 1.4 кг контрабандно злато в тайник на автобус откриха митнически и гранични служители на ГКПП „Лесово“. Това съобщиха о...

"Решихме всяка сряда с главния прокурор, както и шефовете на данъчните, митниците и службите на МВР да провеждаме оперативка, на която отчитаме резултатите и планираме. Личното ангажиране на прокуратурата по тази тема дава своя резултат", допълни още премиерът.

Според Борисов постигнатите положителни резултати са полза на цялото общество и са благодарение на добрата работа и координация между институциите.

"Доволен съм, че в тенденция данните повече от година вървят в тази посока. Нямаме никакво намерение на отстъпваме на обратно. Сега ще видите, че секторът с горивата още ще изсветлее с новите промени. Съпротивата не беше случайна", каза още министър-председателят.

Той благодари на прокуратурата за добрата работа и по борбата срещу нелегалния трафик на хора през граница като подчерта, че за последните месеци в страната са задържани 77 трафиканти.

Близо 26 500 контрабандни стоки задържани на ГКПП "Капитан Петко войвода"

Близо 26 500 контрабандни текстилни изделия и маратонки, носещи знаци на известни търговски марки, са задържани на граничния пункт "Кап...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика