Майките на деца с увреждания излизат на нови протести

2806
Майките на деца с увреждания излизат на нови протести
Снимка: БГНЕС

Майки на деца с увреждания излизат на ефективен протест на 30 юли в знак на несъгласие с готвените поправки в Закона за личната помощ. Това стана известно по време на заседание в социалното министерство с участието на омбудсмана Мая Манолова, съобщи БНТ.

Манолова е дошла да заяви несъгласието си с текстовете в закона, тъй като се "имитирало дейност, в която тя нямало да участва". Според обществения защитник поправките не помагат на хората с увреждания.

"Воля" внесе в парламента законопроекта на Мая Манолова за личната помощ

Партия "Воля" внесе в парламента законопроекта за личната помощ, изготвен от екипа на омбудсмана Мая Манолова. Политическата сила е и е...

Майките на деца с увреждания също бойкотират днешното заседание на работната група, която обсъжда новия закон. Причината е, че част от текстовете в новия проектозакон са директно преписани от сега действащия, за който майките протестират от години.

Заради това те отказват да вземат участие в оставащите до края на месеца работни срещи.

Отсега започва и подготовката на голям протест, който трябва да се състои на 1 октомври - срокът, до който трябва да бъдат внесени трите важни закона за хората с увреждания.

Протестиращите например настояват оценяването степента на увреждания и нужди на даден човек да бъде изведено от Агенцията по социално подпомагане. В проектозакона обаче е заложено същото старо положение.

Манолова и майки на деца с увреждания внесоха проектозакона за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха в парламента проектозакона за личната помощ. Манолова определи този закон...

Освен това те искат да се спре субсидирането на национално представителните организации на хора с увреждания и да се предостави отчет за дейността им в момента.

В днешното заседание на работната група трябва да вземе участие омбудсманът Мая Манолова, която обеща да посредничи за приемането на всички искания на протестиращите майки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com