Марешки размисли и се отказа от имунитета си, поискан му от Цацаров

6432
Марешки размисли и се отказа от имунитета си, поискан му от Цацаров
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на парламента и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки и зам.-председателят на парламентарната група на партията Кръстина Таскова са се отказали от имунитета си като народни представители. Новината обяви самият Марешки в Народното събрание на брифинг с журналисти, предаде БГНЕС.

Попитан отказва ли се „Воля“ от идеята да бойкотира работата в пленарна зала докато вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не подадат оставка, Марешки посочи: „Казахме, че ако няма други начини за изхвърлянето на двамата от властта, можем да прибегнем в краен вариант и до неявяване в зала. Симпатизантите ни казаха, че това би било бягство от отговорност и не са ни пратили тук, за да се крием по кулоарите“. „Зачитам изказване на Мая Манолова докато беше член на БСП: ГЕРБ са като второразряден отбор, който не може да си играе играта и пречи на другия тим. Решили са да се излагат, държат се като на махленско футболно игрище“. „Ние няма да се държим като второразряден тим, ще държим на избирателите си“, заяви Веселин Марешки.

Марешки: Не сме решили още дали да се откажем от имунитетите си

Не сме решили още дали да се откажем от имунитетите си. Може и да не се откажем, за да видим кои са тези, които искат да ни бъде свален...

Припомняме, че главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на общо трима от "Воля", а народният представител Пламен Христов първи се отказа от него. Спрямо тях, по досъдебно производство, започнало в окръжната прокуратура във Варна, са повдигнати и предявени обвинения за изнудване. По предявено предно искане на главния прокурор, всеки от тримата народни представители е изразил писменото си съгласие за снемане на имунитет, съобразно чл. 70 ал. 2 от Конституцията.

Обвинител номер едно Сотир Цацаров

Понастоящем делото е прието по компетентност от Специализираната прокуратура, като наблюдаващият прокурор, с оглед събраните доказателства, е приел, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на Веселин Марешки, Кръстина Тодорова и Пламен Христов и за престъпление по чл. 321 ал. 6 НК.

Цацаров поиска имунитета на Марешки, Йончева и още четирима депутати

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за снемане на имунитета на шестима народни представители –...

Обвиненията касаят дейност на Веселин Марешки като съдружник и управител на „Фармнет“ ООД -Варна, а на Кръстина Таскова и Пламен Христов - като регионални мениджъри, свързани с отправени заплахи за увреждане на имуществото към собственици на аптеки. Целяло се е те да бъдат принудени да поемат имуществени задължения – да закупуват лекарства и лекарствени средства само от „Фармнет“ ООД, и то при неизгодни за тях условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика