Мигрантският натиск по границата се засили, съобщи Каракачанов

2487
Мигрантският натиск по границата се засили, съобщи Каракачанов
Снимка: ВМРО

Засилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава през последния месец. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който инспектира учение за охрана на Гранична полиция и специалните сили. Той уточни, че за 40 дни не са допуснати на българска територия 222-ма нелегални мигранти.

По думите му над 100 джипа ще бъдат предоставени за охрана на границата. Те ще бъдат закупени със средствата, получени от Европейския съюз.

Каракачанов призова да не се бърза с гласуването на министерските оставки

Ако оставките на тримата министри бъдат внесени и това е мнението на ГЕРБ, би следвало те да бъдат подкрепени. Такова мнение изрази пре...

"На този етап не се налага военното присъствие по границата да се увеличи. Но ние сме готови при необходимост, при масово появяване на големи маси емигранти. В този участък има 45-50 души от армията. Ние сме разработили планове за активизиране на до 2700 души военнослужещи с близо 500 единици техника, за да подпомогнем Гранична полиция", каза Каракачанов, цитиран от БНР.

Според него различни групи мигранти правят опити да влязат в страната ни: "Освен емигранти, които бягат от районите на военни действия в Близкия изток, имаме големи групи от хора, които идват от много по-далечни дестинации – Афганистан, Африка, който смятат, че в Европа могат да намерят по-лесен начин на живот".

Каракачанов коментира и кандидатурата на Младен Маринов за министър на вътрешните работи. По думите му прекалено много политика пречат на рутинната работа на администрацията. Каракачанов определи номинацията на Маринов като най-добър вариант за министър:

"Аз лично смятам, че диалогът между институциите въобще не трябва да прекъсва. В край на краищата без значение кой кмет от коя партия е, кой министър от коя партия е, от чия партия е излъчен президентът – това са институции, които трябва да служат в държавата. Мисля, че в тази ситуация Младен Маринов е най-добрият възможен вариант – един човек с опит, кой друг министър можете да се сетите за последните 28 години, който е започнал от редови полицай и се е издигнал до комисар в полицията и е станал министър след това".

Над 255 000 сирийски бежанци в Турция са се завърнали по домовете си

Министърът на вътрешните работи на Република Турция Сюлейман Сойлу заяви, че за последните две години 255 300 сирийски бежанци в Турция...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com