Нинова дала кола и шофьор на Йончева, притеснена за сигурността ѝ

4204
Нинова дала кола и шофьор на Йончева, притеснена за сигурността ѝ
Снимка: БГНЕС

Бях притеснена да не се случи нещо на Елена Йончева и ѝ осигурих кола и шофьор, за да гарантирам спокойствието ѝ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на ръководството на парламентарната група на „БСП за България“ и изпълнителното бюро на партията.

На въпрос дали БСП е осигурила кола и шофьор на говорителя на групата, Нинова отговори: „Да, вярно е. Аз предложих на ръководството на парламентарната група да осигурим на Ели (Eлена Йончева - бел. ред.) кола и шофьор, за да е спокойна. Тя пътува много из цялата страна, кара сама, често е с детето в колата и бях притеснена да не ѝ се случи нещо, да не попадне на провокация. Искам да гарантирам нейното спокойствие, за да си върши работата. Тя наистина засегна сериозни интереси", каза още Нинова по адрес на Йончева, цитирана от агенция "Фокус".

Нинова: Оставката на Симеонов беше задължителна, справедливостта надделя над страха

"Оставката на Валери Симеонов беше задължителна. Голямата победа обаче не е самата оставка, а събудената гражданска енергия. Преди две ...

"Ние стоим зад нея, винаги сме били заедно в тези акции, но и като ръководител, и като жена, и майка съм длъжна да помисля и да ѝ осигуря спокойствие, за да си върши работата“, подчерта Нинова.

„Като депутат, никога не съм ползвала кола и шофьор от парламента за моята парламентарна дейност. Никога не съм мислила, че това е необходимо, защото мога да използвам собствения си автомобил. Мисля, че не съм и лош шофьор", заяви от своя страна Eлена Йончева. "Очевидно, че да приема това предложение от страна на г-жа Нинова, от страна на БСП, имаме определени притеснения“.

Попитана дали е получавала заплахи, говорителят на БСП отговори: „Не бих искала да влизам в конкретика. Мисля, че много неща ще станат ясни в близките месеци“.

Кворумът в парламента

Няма да крепим кворума на такова мнозинство, категорична бе Корнелия Нинова. „Няма да се регистрираме освен в определени случаи. Внесли сме исканията на протеста", каза лидерът на партията. По думите на Нинова БСП ще бъде в зала само за отмяна на данъка върху старите коли, отмяна на екологичната такса за дрехи втора употреба, увеличаване на пенсиите чрез преизчисляването им, намаляването на заплатите на политиците и увеличаване на помощите за деца.

Борисов възложи проверка за 5 г. назад на българските паспорти, издадени на чужденци

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Министерството на вътрешните работи (МВР) и на Държавна агенция „Национална сигур...

Елена Йончева

„Това са нашите предложения, но и част от исканията на протеста, които сме внесли повече от месец. Това са единствените случаи, които ние ще бъдем там, ще се регистрираме за кворума, и ще се борим за тези искания“, подчерта Нинова и поясни, че парламентът е мястото, където трябва да бъдат изпълнени тези искания.

Проверката на паспортите

В отговор на въпрос за разпоредената от премиера Бойко Борисов проверка за издаваните на чужденци паспорти през последните 5 години, Нинова коментира: „Не знам какъв ще е резултатът, но очевидно и тази проверка закъснява, както и оставката на Валери Симеонов. За тези неща се е знаело отдавна". Според Нинова каквото и да решават, каквото и да правят - още една оставка с или без - това е агония и нестабилност. Нинова счита, че предсрочните избори не са страшни, нито ще създадат хаос, "защото хаосът и нестабилността са сега".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика