Новини или Novini - картината на печата за 11 февруари

2742
Новини или Novini - картината на печата за 11 февруари
Снимка: iStock/Guliver

Нова седмица ... абе, знаете си. Някак като се позачетеш в новините и откриваш много дежа вю – пълно е с глупости и то от тези, които ти вгорчават живота, не от забавните. И тази седмица пак има какво такова да се види – защото отново и отново не си вземаме поука.

Вестник "Сега"

Хайде пак - деклариране на имущество, съгласно Закона за мерките срещу изпиране на пари. Дори да си едноличен търговец, пак декларираш - в Търговския регистър, при това с нотариално заверена декларация. С други думи, даваш отново пари за документи, вместо държавата да си прави проверките и ако види нещо съмнително, тогава да иска документи!

Вестник "24 часа"

Тук медията обръща внимание на предложение на вътрешния министър Младен Маринов сирените за ранно предупреждение да се тестват в 11:00 часа, а не в 13:00 часа. Маринов казва, че така ще се избегне сегашното положение да се будят заспалите в детските градини дечица.

Вестник "Труд"

Темата "Войводиново" е на челно място, като вестникът набляга на думи на кмета на селото Димитър Тосев, който обръща внимание на Българския хелзинкски комитет. Тосев казва как питал представител на НПО-то защо върнал обратно ромите. По-интересно обаче е защо г-н Тосев се задейства с незаконните постройки чак след като се случи криминално престъпление? Или г-н кметът очаква, че всички избягали след натиска на възмущението ще се откажат ей така напълно от имоти, които са били техен дом, макар и незаконен?

А тъй като идва 14 февруари, още отсега почва преброяването кой е по-патриотичен – който празнува Трифон Зарезан, разбира се. Румен Драганов казва, че три пъти повече хора щели да празнуват празника на виното, не този, "католическия" – на любовта. Как го е изчислил не се уточнява – на принципа "вЕрвайте ми" може би?!

Вестник "Монитор"

Ами, обичайното – с голи гърди браним хляба си т.е. Пеевски. Лош сега е журналистът Веселин Дремджиев – защото написал във Facebook, че за правителството става лошо поради скандала "Емилиян Гебрев", който е директно вързан с "Дунарит". А "Дунарит" е част от наследството на КТБ – онова, към което са протегнати уж много лакоми ръчища, само че всъщност не са чак толкова много. В случая Дремджиев посочва Пеевски и, разбира се, в отговор се почва кой какви фалшиви новини разпространява. И вестникът припомня как 2015 година дошъл Пиер Луврие с едното евро - но историята за КТБ и активите ѝ съвсем не почва през 2015 година. А когато завалят неудобните въпроси от такива, които няма как да пренебрегнеш или на които да запушиш устата, и става ... интересно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com