Новини или novini: Картината на печата за 13 ноември

2691
Новини или novini: Картината на печата за 13 ноември
Снимка: iStock/Guliver

По традиция Actualno.com ви запознава с водещите новини от днешната преса.

Сега

Окарикатуряват ме, но ги наблюдавам - заяви премиерът Бойко Борисов на награждаването на Мистър и Мисис Икономика, като акцентът на "Сега" пада върху твърде интересното откровение на премиера. Какво значи - "но ги наблюдавам", не ни се ще да питаме, защото отговорите са все твърде неприятни и едва ли включват единствено мониторинг на медиите, а може би нещо далеч не безобидно. 

Труд

Ловци и диви свине се сблъскаха в Балкана, разказва "Труд", описвайки епична среща между двата вида, застинали на различен етап от развитието си. Свинете (това е реална история, не се шегуваме) нападнали ловджиите, те обаче, поне така е описано в репортажа, реагирали долу горе като войници от световните войни, попаднали в засада, и мъжкарски отстреляли агресивните животни. Това е за любителите на жанра "ловни истории", една твърде тъпа, да го кажем направо, инерция от печата на 90'те, който продължава да се възпроизвежда и вероятно закономерно ще отиде и там където му е мястото - в историята. 

24 часа

"Секс, наркотици и рокендрол" събори рекорд на Гинес, пише "24 часа", визирайки това, че постановката е най-дълго играната комедия с един и същи състав от актьори. Съвсем скоро тя ще празнува 27 години на сцената, с вечното трио Дони, Коцето Калки и Ивайло Христов. На представлението предстои и поредното турне в Европа. 

Монитор

Тъй като за повечето важни събития сме ви информирали така или иначе, нека цитираме нещо, което липсва при нас. То е текст, който започва така:

"Сексуалната суша във „Фермата“ предизвика хормонална буря. Оставени без любов и ласки, жените в шоуто отчаяно се молят на глас някой да задоволи първичните им нужди. Най-тъжно кънтят воплите на маникюристката Силвия. Блондинката призна, че не е била с мъж от година и половина, и че се опитва да навакса като постоянно се натиска с треньора Сами Хосни. Двамата обаче още не са правили секс, макар тя да твърди, че вече много й се ще."

Не гледаме предаването и не четем преса, която отразява предаването. Но все пак, когато има нещо гениално, винаги сме готови да признаем размаха му и да го оценим. Кое е то? Изречението: "Най-тъжно кънтят воплите на маникюристката Силвия". То ще е последното, което ще пише на затворената врата на бг журналистиката. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com