Новини или Novini - картината на печата за 15 ноември

5249
Новини или Novini - картината на печата за 15 ноември
Снимка: Pixabay

Докато изстиваше новината за положителния доклад на Европейската комисия за България и стана ясно, че държавата ще чисти въздуха със законодателни промени и европрограми, в края на деня дойде една не толкова положителна новина. Ето кои са водещите теми в печата за днешния 15 ноември. 

Вестник "Сега"

Вестникът ни информира, че най-високият бонус в Търговския регистър е 4805 лв. Още четирима души от ръководството са взели от 4046 до 4301 лв., но не е ясно кои са. Изданието акцентира върху реакцията на премиера, който се хвали с мониторинговия доклад на ЕК и пита дали протестите искат да се спре борбата с корупцията.

Вестник "24 часа"

Изданието споделя информация за това кой от водещите протестите срещу цените на горивата какъв джип притежава, като се оказа, че Мартин Пенчев, застанал начело на протеста в Бургас с джип "Мерцедес", е съдружник с племенника на скандалния общински съветник Бенчо Бенчев, арестуван за връзки с Митьо Очите. Не трето място по важност според вестникът е новината, че Софийски град съд обяви за невиновни обвиняемите за рухналата сграда на ул. "Алабин", която преди 12 години уби две млади жени. 

Вестник "Труд"

Водещото заглавие на вестника е предупреждението, че шофьорите ги грози 30 лв. глоба, ако нямат винетка. Друг акцент, пак по транспортна тема, ни информира, че през декември през центъра на столицата ще се движат 20 автобуси на ток.

Вестник "Монитор"

Изданието съобщава, че след проверка на Агенцията за социално подпомагане в домовете за хора с увреждания е установено наличието на влага и мухъл, а храната е развалена. Медията не пропуска новината, че след 12 години точене, сагата със срутената сграда на ул. "Алабин" в София приключи с оправдателни присъди на първа инстанция. Така смъртта на две млади жени – 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова, остава без възмездие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com