Новини или Novini - картината на печата за 19 ноември

4078
Новини или Novini - картината на печата за 19 ноември
Снимка: iStock/Guliver

Отново с дух на протест, но и с истинско зимно време – това е началото на седмицата в България. Какъв ще е краят – тепърва ще видим, но нека видим сега каква картина за света около нас ни рисува българският печат.

Вестник "Сега"

Извън протестите, централната тема на медията е състоянието на пътищата у нас. И както Северозападна България се оказа най-бедният регион, така и се оказа най-смъртоносният – според данни на Евростат. Едно зло никога не идва само ...

Вестник "24 часа"

По традиция, най-важни са кримките - кръв и зрелища. В случая – здравословното състояние на Миню Стайков, собственикът на "Винпром Карнобат". Появил се риск от инсулт, като Стайков искал консултация в частна болница, но не му било позволено и се оказало, че засега опасност няма. А КПКОНПИ поискала да конфискува имущество на Брендо, на жена му Моника Добринова, на брат му Симо Крайчев и на балдъзата му Десислава Дишлиева. Така е, като не можаха Брендо да го удържат в затвора, макар цял свят да знае какъв е – важното е, че Иванчева не я пускат!

Вестник "Труд"

За медията тема номер едно е опасността в интернет от сексуално насилие и тормоз. И заключението, че всяко трето дете е застрашено във Facebook, а всяко пето се е срещало с човек, с когото първо се е запознало в сайт.

Разбира се, друг акцент е Каракачанов и поредното повторение пред поредната медия, че "Обединени патриоти" трябвало да си говорят очи в очи. Както искат да си говорят, само да отърват от присъствието си целокупното българско общество и да не ходят по всяка медия да си говорят първо през нея.

Вестник "Монитор"

Както и "Труд", за „Монитор” протестите не са основна тема. За сметка на това – до 500 лева можело да те глобят, ако не си изчистиш снега пред блока. Това става, ако първо не обърнеш внимание на предупреждение, след това – ако те глобят, с 50 лева и пак не чуеш. Може, на хартия, а като вали сняг, става мокро и всички знаем какво се случва с мократа хартия.

Да не забравим и председателят на ВКС Лозан Панов – как съдия Румен Ненков го бранел и говорел за "казуса Пеевски", а не за истинските "олигарси" Иво Прокопиев и Огнян Донев. Ами няма как – Пеевски е по-тежък и от Прокопиев, и от Донев. Решават се първо големите проблеми!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com