Новини или Novini - картината на печата за 25 април

3387
Новини или Novini - картината на печата за 25 април
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com представя накратко прегледа на по-важното от печатните издания за днешния 25 април:

"Сега"

Указания на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за това как да се попълват декларациите за публичност на имуществото на хората от най-високите етажи на властта на практика ги компрометират и ги правят неверни, информира вестникът.

По неизвестни засега причини комисията е разпоредила, че не е задължително да се декларира "разгърната застроена площ в кв. м", въпреки че такава графа съществува в утвърдената от нея декларация. Така заемащите висши постове в държавата получават картбланш да не декларират мазета, тавани, тераси и др. и да заблудят обществото за реалния размер на притежаваното от тях имущество.

"24 часа"

Комисията по хазарта от днес ще има нов шеф, пише изданието. Александър Георгиев идва от Националната агенция по приходите и най-вероятно в четвъртък заповедта за назначението му ще бъде подписана от финансовия министър Владислав Горанов. Александър Георгиев от май 2017 г. е зам. директор на НАП. Той работи в приходната агенция почти 20 години. Мястото в комисията, която контролира хазартния бизнес у нас, се освободи след като парламентът избра Мария Филипова за заместник-председател на Комисията по финансов надзор.

"Монитор"

Интересът на туристи към Варна е спаднал с цели 51% или близо наполовина за последните 10 години, пише вестникът, като се позовава на проучване на издателя на пътеводители Lonely Planet. Резултатите се изведени на база статистиките, получени при търсения в Google Trends за последното десетилетие.

До преди години у нас Египет бе търсена дестинация, но според проучването страната отчита най-голям спад от 85%. В арабската страна най-голям е отливът над 91% курорта Шарм ем Шейх. След страната на пирамидите се нареждат Тунис (71%), Турция (67%), Франция (54%) и Бразилия (49%). Следват Доминика, Пуерто Рико, Австралия, България и Ирландия

"Труд"

Изданието е избрало за водеща новина проверките на къщи за гости. Прокурори и полицаи от цялата страна започват масирана акция по проверка на всички 746 “къщи за гости”, построени с 202 милиона лева евросредства. На прицел са и стотици скъпи автомобили, АТВ-та, бъгита, яхти, парапланери и всякакви други превозни средства, които са финансирани от фонд “Земеделие” по европейска програма за развитие на селските райони. Мащабната операция е по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров след появилите се в последните дни информации за имоти, закупени с пари от Европа, пише вестникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com