Новини или Novini - картината на печата за 28 ноември

4519
Новини или Novini - картината на печата за 28 ноември
Снимка: iStock/Guliver

Времето застудя, хибернацията т.е. мързелът става по-активна напаст – затова и прегледът на печата почва да придобива вид на нещо, видяно през премрежен поглед. Ще дойде обаче лято, ще отворим очи и може даже да не ни хареса какво виждаме – та не е зле да хвърляме по едно око и през зимния сън. Щях да напиша "постоянния сън", но от мен да мине – да видим сега „хартията”.

Вестник "Сега"

Медията не се спира – пита и "кръстника" на Владислав Горанов Иван Сариев относно това къде живее "кръщелника му" и защо така. Сариев не е много словоохотлив дали са му правени проверки от НАП, която е подчинена точно на Горанов, не стига и изобщо до въпрос за вила в месността Ярема на Витоша, която се строяла в имот на името на жената на Сариев – Снежана и защо Горанов "надзирава" строежа. Ама какви са тези въпроси, колеги, г-н Горанов как да си гледа семейството с една министерска заплата?!

Вестник "24 часа"

Ще ми се да мисля, че финансова новина може да е водеща. Но пък в редицата новини всички са равни. И все пак - новината, че вече има отрицателни лихви по някои депозити си е впечатляваща. Става въпрос за такива на бизнеса и за такива в евро с договорен матуритет. А за депозитите в левове на домакинствата лихвата е само 0,17%, по данни на БНБ.

Вестник "Труд"

Громи се враг – врагът на България Бас Ейкхаут, който е депутат на „Зелените” в Европейския парламент. Холандецът си позволил да каже, че съдът трябва да спре решението на правителството да "преустрои" Пирин, а ако не стане така – следва иск пред Европейския съд. Това води до „патриотична” реакция – от Валери Симеонов и Ангел Джамбазки. Сещате се какво казват и двамата. Ама разбира се – като сме член на ЕС, да не трябва да се обръщаме към Европейския съд я?!

Вестник "Монитор"

Може ли брой без Лозан Панов? Не може. На дневен ред е защо Панов не е говорил пред съдийската колегия на ВСС за речите си на тема "върховенство на правото" и "демокрация". Отминали времена, е аргументът на Панов, следват и обяснения от вестника как за малко да бъде кандидат за президент на кръга "Капитал", но го провалила жена му. А в медията има и информация как психичноболен плашел жени със звънче в джоба в Пловдив. Редакцията на "Монитор" къде ли е сега? Не е на дъното на Черно море, където са открити много и много останки от кораби, пак според вестника – от 65 корабокрушения, даващи представа за минали времена. Това е станало в рамките на проекта "Изгубеният свят – Black Sea Map". Дали и за сегашното време в бъдеще така ще гледат и какво ли ще вижат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com