Новините: Най-важното за деня, 10 август

8712
Новините: Най-важното за деня, 10 август
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важното от днешния ден в традиционния информационен бюлетин.

ЗОРАН ЗАЕВ ОТГОВОРИ: С БЪЛГАРИЯ ИЗГРАЖДАМЕ ИСКРЕНО ПРИЯТЕЛСТВО И СЪТРУДНИЧЕСТВО

Виждам, че в приятелска България започна открит обществен дебат и дори се повдига въпросът дали ние, двете страни и двата народа, изграждаме искрено приятелство и сътрудничество. Това написа във Facebook македонският премиер Зоран Заев.

БОЯН ЧУКОВ: ЗАЕВ ИГРАЕ ИГРИЧКИ С ДОГОВОРА ЗА ДОБРОСЪСЕДСТВО

Това, което каза македонският премиер, не ме изненадва. Просто той играе една игра тук с всички тези процедури – с договора между двете страни, приказките, че в София се чувства у дома. Това коментира Боян Чуков във връзка с изказването от 4 август на македонският премиер Зоран Заев, който обяви в телевизионна интервю, че е Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА НА ФИРМАТА НА МИТЬО ОЧИТЕ

Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и ГД „Национална полиция“ проверка на дружество "Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица.

ЕКСПЕРТ: СЛУЧАЯТ НА МИТЬО ОЧИТЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА РАЗЧИСТВАНЕ НА СМЕТКИ

Българските служби за сигурност са инструмент на политическите партии, а случаят на Митьо Очите се използва за разчистване на сметки. Това заяви бившият нчаалник на Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) Тихомир Стойчев.

КАБИНЕТЪТ ЩЕ ОБЖАЛВА РЕШЕНИЕТО НА ВАС ЗА "ПИРИН"

Министерският съвет е подготвил всички документи за обжалване на решението на тричленния състав на Върховния административен съд (ВАС), с което беше отменена промяната на плана за управление на национален парк "Пирин". Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов.

БИСЕР ПЕТКОВ: ЧАСТНИТЕ ФОНДОВЕ ЩЕ ГАРАНТИРАТ МИНИМАЛЕН РАЗМЕР НА ВТОРАТА ПЕНСИЯ

Частните пенсионни фондове ще трябва да гарантират минимален размер на втората пенсия, предвижда представеният вчера проект на промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО). Това обяви социалният министър Бисер Петков.

МИЛИОНЕРИ СА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ

Много добри доходи и имущество са декларирали доста от директорите и на държавни, и на частни болници. От тази година управителите на болници, които имат договори със здравната каса и се финансират с обществени средства, също са длъжни да подават имотни декларации пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество