Новините: Най-важното за деня, 12 февруари

1767
Новините: Най-важното за деня, 12 февруари
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важното от днешния понеделник (12 февруари).

ПИСМОТО НА НФСБ СРЕЩУ СКА КЕЛЕР СТИГНА И ДО ЮНКЕР

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е провел разговор с германската евродепутатка Ска Келер и с българските власти заради скандала с писмото на НФСБ, подписано от вицепремиера Валери Симеонов.

ЕМИЛ КОШЛУКОВ СЕ ИЗВИНИ ЗА ПОКАЗАНИЯ СРЕДЕН ПРЪСТ В ЕФИР

Мисля, че дължа извинение за неприличния жест, който направих в петък в това студио. Това заяви Емил Кошлуков, програмен директор на Българската национална телевизия (БНТ) и водещ на "Още от деня", в началото на предаването тази вечер (12 февруари).

ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА НАСИЛИЕТО В ДОМА В ГАБРОВО

Районната прокуратура в Габрово е образувала досъдебно производство за насилие над настанени в Центъра от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Габрово.

ЦВЕТАНОВ ЗА ТРЕТИЯ ПОЛ И ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ: С НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ

Относно притесненията за трети пол и еднополови бракове, с нашата Конституция това няма как да стане. Това пише в своя Facebook профил председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по темата с ратификацията на Истанбулската конвенция.

ТРЪМП ЗАЯВИ, ЧЕ САЩ ЩЕ ИМАТ СЪВЪРШЕНО НОВИ ЯДРЕНИ СИЛИ И ПОИСКА 716 МЛРД. ЗА ОТБРАНА

Американският президент Доналд Тръмп поиска от Конгреса 716 милиарда долара за военни разходи за финансовата 2019 година, която започва на 1 октомври 2018 г. Това съобщи на брифинг в Пентагона заместник-министърът на отбраната Дейвид Норкуист.

СОБСТВЕНИЦИТЕ, ЗАГРАДИЛИ ИМОТ В ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ, ИСКАТ 1 МЛН. ЛВ. ОТ ОБЩИНАТА

1 млн. лева искат от Общината собствениците, които поставиха ограда на площад "Централен" в Пловдив. Това съобщи на пресконференция днес (12 февруари) кметът Иван Тотев.

НАМАЛИХА ГАРАНЦИЯТА НА КМЕТА НА СЕПТЕМВРИ

Специализираният наказателен съд в София намали на 130 000 лева паричната гаранция, наложена на кмета на Септември Марин Рачев. Определението на спецмагистратите е от 9 февруари, съобщиха от администрацията на съда.

СТОЛИЧНА ОБЩИНА ДАВА 40 МЛН. ЛВ. ЗА РЕМОНТ НА РЕЛСОВИЯ ПЪТ НА ТРАМВАЙ 5

Столична община обяви конкурс за реконструкция на трамвайният релсов път по бул. "Цар Борис III" – от трамвайно ухо "Княжево" до Съдебната палата, с обща дължина от 16 км.

ИЗСЕЛНИЦИ В ТУРЦИЯ ПОИСКАХА ПОМИРЕНИЕ НА ДПС, ДОСТ И НПСД

Призив за помирение и преодоляване на конфронтацията между политическите формации, подкрепяни от етническите турци в България беше отправен по време на конференция на най-влиятелната неформална организация на българските изселници в Турция.

ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА БДЖ: НЕ СЕ ТРУПАТ НОВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Начинът, по който се управлява, обективно се вижда от резултатите на дружеството, ние го извадихме от фалит. Така изпълнителния директор на холдинг „Български държавни железници“ Владимир Владимиров коментира исканията на БСП за оставки в БДЖ.

ЛУКАРСКИ: "ПАТРИОТИТЕ" ЩЕ СИ ИЗИГРАЯТ ДОБРЕ КАРТИТЕ ЗА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Не вярвам да се стигне до предсрочни избори. Те отново ще поискат нещо в управлението и най-вероятно ще получат. "Обединени патриоти" доста добре си изиграват картите в тази коалиция. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com